US Open: del Potro, Serena Williams és Babos is elődöntős

A férfi egyesben Juan Martín del Potro, női egyesben a volt világelső Serena Williams, női párosban pedig a magyar Babos Tímea (Kristina Mladenoviccsal az oldalán) bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) elődöntőjébe.

Del Potro visszaverte a bombázást

A 2009-es US Open-bajnok Juan Martín del Potro és a 2018-as wimbledoni bajnokságon elődöntőig jutó John Isner 12. alkalommal játszott egymással, Grand Slam-tornán viszont eddig csak egyszer találkoztak: az idei Roland Garros negyedik fordulójában az argentin három szettben nyert (6:4, 6:4, 6:4). Isner most jobb esélyekkel szállt harcba, hiszen a világhírű szervajátékának sokkal inkább kedvező kemény borításon csaptak össze a felek, de így is csak egy szettet tudott rabolni Del Potrótól, aki a három és fél órás mérkőzésen bebizonyította, hogy jobb játékos a 210 centiméter magas amerikainál.

Del Potro a harmadik US Open-elődöntőjében a világelső Rafael Nadallal vagy az osztrák Dominic Thiemmel csap össze. 

Serena a 24. győzelmére hajt

Serena Williams két játszmában (6:4, 6:3) legyőzte Karolína Plískovát az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnoksága (US Open) szerda hajnali mérkőzésén, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Serena Williams elveszítette a második adogatójátákát, ellenfele 4:2-re elhúzott, ám a 36 éves amerikai játékos akkor nagyon elkapta a fonalat: 3:4-nél brékelt, lendületből behúzta az első játszmát, majd további négy játékot megnyerve meglépett a másodikban.

4:0-nál ugyan ő is elherdált egy szervagémet, de amikor jött a következő hullámvölgy – 4:2-nél 0:40 –, remek adogatásokkal hárított négy gémlabdát, majd az utolsó adogatójátékát semmire nyerve lezárta az 1 óra 26 perces mérkőzést.

A 24. GS-tornagyőzelmére hajtó, 17. helyen kiemelt Serena Williams következő ellenfele a lett Anastasija Sevastova lesz.

Baboséknak másfél óra kellett a cseh-orosz duó ellen

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a legjobb négy közé a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyében. A viadal honlapjának beszámolója szerint Babosék a keddi negyeddöntőben 1 óra 30 perc alatt győzték le a hatodik helyen kiemelt Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova cseh, orosz duót.

Babosék az elődöntőben az Anasztaszija Pavljucsenkova, Anasztaszija Sevastova orosz, lett és Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai kettős összecsapásának győztesével találkoznak.

US Open, New York (53 millió dollár, kemény pálya)
Férfi egyes, negyeddöntő 
Del Potro (argentin, 3.)–Isner (amerikai, 11.) 6:7 (5–7), 6:3, 7:6 (7–4), 6:2
Női egyes, negyeddöntő 
Sevastova (lett, 19.)–Stephens (amerikai, 3.) 6:2, 6:3
S. Williams (amerikai, 17.)–Ka. Plísková (cseh, 8.) 6:4, 6:3
Női páros, negyeddöntő 
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Hradecká, Makarova (cseh, orosz, 6.) 7:6 (7–5), 6:2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?