US Open: orosz teniszező állította meg a világelső Medvegyevet kiejtő Nick Kyrgiost

Az orosz Karen Hacsanov legyőzte Nick Kyrgiost, így bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyében. A nőknél Caroline Garcia búcsúztatta Cori Gauffot, Onsz Dzsaburral találkozik a négy között.

A nyolcaddöntőben a címvédő orosz Danyiil Medvegyevet kiverő, az elmúlt hetekben sorozatos győzelmeket arató Nick Kyrgios a Grand Slam torna egyik esélyeseként lépett a pályára az orosz Karen Hacsanov elleni negyeddöntőben. A magasugró alkatú, 198 centi magas moszkvai teniszező azonban fordulatos, négy és fél órás küzdelemben legyőzte Kyrgiost Flushing Meadowsban.Fotó: Agerpres/EPA

„Megcsináltam! Őrült meccs volt, de ilyenre számítottam. Kész voltam futni, harcolni, öt szettet játszani. Szerintem csak így lehet legyőzni Nicket. A negyedik szettben volt néhány lehetőségem, de Nick elképesztő tiebreaket játszott. Arra gondoltam, majd megnyerem a következő játszmát. Büszke vagyok magamra. Nagyon koncentráltam az elejétől a végéig, és így megszereztem a győzelmet” – nyilatkozat a 26 éves, olimpiai ezüstérmes Hacsanov, aki első Grand Slam-elődöntőjére készülhet.

Az orosz teniszező ellenfele, a világranglistán hetedik norvég Casper Ruud lesz, aki három játszmában legyőzte az olasz Matteo Berrettinit. A 23 éves Ruud a Roland Garros után – ahol a fináléig menetelt – pályafutása második Grand Slam-elődöntőjére készülhet.

A nők versenyében a 12. helyen kiemelt Cori Gauff csapott össze a 17. helyen kiemelt Caroline Garciával. Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a francia, az első két adogatását elvette Gauffnak, így viszonylag nagy, 4:0-s előnybe került az első szettben. Az amerikai ugyan feljavult, de Garcia tartotta magát és megnyerte a játszmát. A második szettben ismét brékelni tudott a francia, majd hozva a saját adogatásait behúzta a játszmát, és a mérkőzést is. Garcia a négy között Onsz Dzsaburral találkozik.

US Open, kemény pálya
férfi egyes, negyeddöntő
Hacsanov (orosz, 27.)–Kyrgios (ausztrál, 23.) 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4
Ruud (norvég, 5.)-Berrettini (olasz, 13.) 6:1, 6:4, 7:6 (7-4)
Garcia (francia, 17.)-Gauff (amerikai, 12.) 6:3, 6:4
női egyes, negyeddöntő
Garcia (francia, 17.)–Gauff (amerikai, 12.) 6:3, 6:4
Jabeur (tunéziai, 5.)-Tomljanovic (ausztrál) 6:4, 7:6 (7-4)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?