US Open: Serena Williams nézőcsúcsot vonzott

Fotó: Agerpres/EPAA visszavonulásra készülő korábbi világelső amerikai Serena Williamsnek már első fordulós fellépése nézettségi rekordot eredményezett az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen - írta elemzésében az insidethegames.biz.

A portál beszámolója szerint az e hónap végén 41 éves, egyéniben 23-szoros Grand Slam-bajnok sztárjátékosra Flushing Meadows teniszszentélyében, az Arthur Ashe Stadionban 29 402 rajongó volt kíváncsi, míg az ESPN adását az Egyesült Államokban a tévéképernyők előtt 2,7 millióan követték nyomon élőben, négyszer annyian, mint az egy évvel ezelőtti közvetítést ugyanebben az idősávban a US Openről.

Serena Williams nyitómeccsére, amelyet két játszmában nyert meg a montenegrói Danka Kovinic ellen, számos híresség is kilátogatott, így ott volt a nézőtéren a golfozó Tiger Woods, az NBA kosaras csillagai közül Stephen Curry és Chris Paul, továbbá az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris is.

A búcsúra készülő Williams azóta második fordulós meccsét is megnyerte az észt Anett Kontaveit, a torna második kiemeltje felett három szettben diadalmaskodva, s bejutott a harmadik körbe, ahol az ausztrál Ajla Tomljanoviccsal találkozik szombaton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?