US Open: a sírból visszahozott meccset megnyerve döntős Arina Szabalenka

Az amerikai Cori Gauff a cseh Karolína Muchová, míg a fehérorosz Arina Szabalenka a szintén amerikai Miranda Keys legyőzésével jutott döntőbe az Egyesült Államok nemzetközi teniszbajnokságának (US Open) pénteki játéknapján.

Fotó: Agerpres/EPANem akármilyen mérkőzést hozott Miranda Keys (WTA-17.) és Arina Szabalenka (2.) összecsapása. A két sportolónő karrierje során eddig három hivatalos mérkőzésen találkozott egymással, a mérleg nyelve 2–1-gyel Szabalenka felé billent, és a papírforma is mellette szólt, a hétfőtől világelső teniszező fantasztikusan teljesít a szezonban.

Szabalenka szempontjából sokkolóan indult meccs, az első szettben negyvenöt pontból mindössze tizenhatot nyert meg, az összes játékot elveszítette, tehát 6:0-val bukta a szettet.

A második felvonásban is ő kezdett rosszabbul, a harmadik játékban elvesztette a szerváját, ám ezúttal erre rögtön volt válasza, brékelt. De Keys is újabb brékkel jelentkezett, ami után úgy tűnt, kézben tartja az eseményeket. Szabalenka akkor villantott, amikor a legjobban kellett, 4:5-nél, semmire hozta a játékot fogadóként. Egyenlített. A hölgyek meg sem álltak a rövidítésig, amelyben az idei Australian Open-győztes Szabalenka bizonyult jobbnak, 7–1-re.

A mindent eldöntő szettben egy-egy elbukott fogadójáték után jött a tie-break, Szabalenka 4–0-val nyitott, és Keys csak 5–3-ig tudott felkapaszkodni, utána elveszítette a fonalat. A fehérorosz teniszezőnek három meccslabda kellett ahhoz, hogy karrierje során második alkalommal jusson Grand Slam-torna döntőjébe, 0:6, 7:6, 7:6-ra diadalmaskodott. Az érdekesség kedvéért azért megemlítjük, hogy a mostanival együtt a legutóbbi 10 GS-tornán nyolcszor menetelt legalább az elődöntőig, annál tovább a jelenlegi szereplése mellett csak Ausztráliában jutott, ott végül felemelhette a trófeát a magasba. 

US Open, New York (65 millió dollár, kemény pálya)

  • Női egyes, elődöntők
  • Gauff (amerikai, 6.)–Muchová (cseh, 10.) 6:4, 7:5
  • Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Keys (amerikai, 17.) 0:6, 7:6 (7–1), 7:6 (10–5)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?