U21-es foci Eb: francia győzelem született a kolozsvári csúcsrangadón

Fotó: UEFAArnaud Kalimuendo szépségdíjas és Bradley Barcola potyagóljával nyerte meg Franciaország az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának Olaszország elleni rangadóját. Másik oldalon Pietro Pellegri volt eredményes, így a mérkőzés 2-1 francia sikerrel ért véget.

Legalább 300 millió euró "futott ki" csütörtök este a Kolozsvár Aréna gyepére az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának rangadóján: mind az olasz, mind pedig a francia színekben csak úgy hemzsegtek a több tízmillió euróra taksált futballisták. Elég legyen csak az olaszok csapatkapitányának Sandro Tonalinak a megemlítése, akinek átigazolásáról épp a torna alatt egyezett meg az AC Milan és a Newcastle United; a Szarkák 70 millió eurót perkálnak ki érte.

Ellentétben a délutáni norvég-svájci találkozóval, amelyen igencsak foghíjas volt a fellegvári Constantin Radulescu stadion lelátója, a kolozsvári kvartett rangadójára 11 286 néző látogatott ki. Szép számban voltak közöttük olaszok, de a "zenei aláfestést" a kincses városban tanuló francia egyetemisták biztosították, akik a mérkőzés közben többszor is rázendítettek a La Marseillaise-re. 

Ifi-válogatottjuk pedig szép kombinatív játékkal hálálta meg a biztatást, tulajdonképpen minden játékos megmozdulásában benne volt az a "je ne sais quoi", ami a minőség velejárója. Egy ilyent láthattunk a 22. perben, amikor Arnaud Kalimuendo olyan fimon sarkazással ért bele Pierre Kalulu beadásába, hogy Marco Carnesecchi csak nézte, ahogy a labda becsorog a bal alsó sarokba. 

Az olaszok nem járatták olyan látványosan a labdát, mint francia szomszédaik, viszont pontrúgásaik életveszélyesek voltak. Tonali közel állt az egyenlítéshez egy szabadrúgásból, majd egy szögletnél varázsolta Scalvini fejére a labdát, de ezt Chevalier még védte. A 36. percben már tehetetlen volt a francia kapus, amikor ugyanannak a Tonalinak a beadásából Pietro Pellegri védhetetlenül fejelt a francia kapuba.

Szünet után sem fukarkodtak a helyzetekkel a csapatok, de gól már csak egy esett, s az is potya, Bradley Barcola lecsapott egy könnyedén hazajátszott labdára és megszerezte csapata vezető gólját.

A végén is volt izgalom bőven, a franciák emberhátrányban fejezték be a mérkőzést Loic Badé piros lapos kiállítása miatt, az olaszok pedig a hosszabbítás perceiben a kapufára lőttek egy labdát.

Az eredmény már nem változott, a franciák a D-csoport rangadójának megnyerésével nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, D-csoport

  • Franciaország-Olaszország 2-1
  • Svájc-Norvégia 2-1 
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?