„Ünneplőbe öltözve” várja a jövő sztárjait Kolozsvár két stadionja

Nem számíthat a felnőtt válogatottat hétfő este megmentő Valentin Mihăilára szerda este Emil Săndoi, a román ifi-válogatott edzője az U21-es Európa-bajnokság nyitónapján. A részben hazai rendezésű torna B-csoportjában kis-trikolórok Spanyolország ellen lépnek pályára szerda este 21:45 órai kezdettel a fővárosi Steaua stadionban.

A szerző felvételeiSzerdán négy mérkőzéssel startol el a grúz-román közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. A tizenhat csapatot négy darab négy csapatos csoportra osztották, az A és C jelű kvartettek összecsapásainak Grúzia (Kutaisi, Batumi és Tbilisi), a B és D csoportok mérkőzéseinek Románia (Bukarest és Kolozsvár) ad otthont.

A társházigazda Románia a fővárosban szerepel Spanyolország, Ukrajna és Horvátország társaságában, az Emil Săndoi vezette kis-trikolórok már szerda este 21:45 órától pályára lépnek a Steaua Stadionban a torna egyik fő esélyesének számító Spanyolország ellen. A csoport másik találkozóján Ukrajna és Horvátország a Guilești Stadionban harcol meg 19 órától a 3 pontért.

Sokkal izgalmasabbnak ígérkeznek a D-csoport küzdelmei, amelyet a két kolozsvári stadion, a sétatéri Kolozsvár Aréna és a fellegvári Constantin Rădulescu Stadion fogad be. A kincses városban egy nappal később kezdődnek el a mérkőzések, csütörtök délután 19 órától a CFR stadionjában Svájc–Norvégia találkozót rendeznek, majd este 21:45-től az akár döntőnek is beillő Franciaország–Olaszország mérkőzésre látogathatnak ki a fociszeretők a sétatéri stadionba.

Kolozsváron a csoportkör második fordulóját vasárnap rendezik Svájc–Olaszország (19, Kolozsvár Aréna) és Norvégia–Franciaország (21.45, CFR-stadion) párosítás szerint, jövő szerdán pedig egyaránt 21.45-kor kezdődik a Svájc–Franciaország (CFR-stadion) és az Olaszország–Norvégia (Kolozsvár Aréna) összecsapás.

A D-csoport küzdelmein kívül Kolozsvár kapott még egy negyeddöntőt is, ezt július 2-án, vasárnap 22 órától rendezik a sétatéri stadionban; az ágrajz szerint a D csoport győztese a bukaresti B jelű kvartett második helyezettjével csatázik az elődöntőbe jutásért.

Alább az U-21-es Eb. teljes programja (az UEFA közép-európai időzóna szerint adta meg a kezdési időpontokat, tehát Romániából hozzá kell adni még egy órát – szerk. megj.)

Szerda délelőtt a fellegvári Constantin Rădulescu Stadiontól indítottuk „helyszínbejáró túránkat”. Az UEFA brandingjén kívül sok változást nem észleltünk egy „normál” CFR-mérkőzéshez képest. Szembetűnő volt viszont a sok külföldi önkéntes, a sajtó képviselőit eligazító hölgy Iránból, főnöke pedig Írországból érkezett.Edzésre készülnek a svájci ifjak

Jelentősebb „arcfelvarráson” esett át a sétatéri Kolozsvár Aréna. Itt is „szájbarágós” gyakorisággal botlik bele az ember az eligazító feliratokba, legcukibb talán az volt, amelyen felkérték a sajtó képviselőit, hogy csak annyi rágcsálnivalót vegyenek magukhoz, amennyit el is tudnak fogyasztani – gondoljanak a Földre és kollégáikra.

Mint fentebb írtuk, a D-csoport csúcsrangadóját, az Olaszország–Franciaország mérkőzést csütörtök este rendezik az Arénában, így a -1. napon, az UEFA gyakorlatának megfelelően hivatalos sajtótájékoztató és edzés is volt a programban. A jelen és jövő sztárjaival teletűzdelt gall kakasok sajtótájékoztatóján egyedüli „nem érintettként” vett részt a Maszol akkreditált munkatársa, a teremben csak francia és olasz újságírók foglaltak helyet. Sylvain Ripoll vezetőedző elmondta, számukra külön motivációt jelent, hogy bár a francia játékosképzés a világ élvonalába tartozik, az U21-es válogatottnak soha nem sikerült megnyernie a kontinentális tornát. „Reméljük, hogy nekünk sikerült megtörni a jeget, és ezzel az első lépést már holnap (csütörtökön – szerk. megj.) megtesszük Olaszország ellen. Maxence Caqueret, az U21-es válogatott csapatkapitánya azzal egészítette ki mesterét, hogy tudatában vannak a talján játékosok képességeivel, de a francia keret minden korábbinál egységesebb, ezért bíznak a győzelemben.

A 30 ezer férőhelyes sétatéri stadion lelátóira eddig 10 ezer jegyet adtak el, a belépők ára 25-35 lej körül mozog, kár lenne kihagyni a lehetőséget, hogy a jövő valamelyik sztárjátékosát még „berobbanása” előtt élőben láthassuk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?