Kisorsolták a 2023-as U21-es Európa-bajnokság csoportbeosztását

Norvégia, Svájc, Franciaország és Olaszország válogatottja szerepel majd jövő nyáron Kolozsváron Romániában és Grúziában megrendezett U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A másik romániai csoport mérkőzéseit Bukarestben rendezik, ott a házigazda trikolórok mellett Spanyolország, Ukrajna és Horvátország válogatottja lép majd pályára.

Kisorsolták kedd este a 2023-as U21-es Európa-bajnokság csoportbeosztásait. A június 21 és július 8 között Romániában és Grúziában megrendezésre kerülő tornára 16 csapat jutott ki, így a négyes csoportokba négy-négy csapat jutott.

Az A és C jelzésű csoportokat Grúziában (Batumi, Kutaisi és Tbiliszi), a B és D jelzésű kvartetteket Romániában (Bukarest és Kolozsvár) látják vendégül.

A román U21-es válogatott Bukarestben szerepel majd, a trikolórok minden mérkőzésüket a Steaua stadionban játsszák majd, a másik fővárosi stadion az ugyancsak nemrég átadott Giulești stadion lesz.

Kolozsváron is két stadiont vesznek majd igénybe, a Constantin Rădulescu stadionban és a Kolozsvár Arénában is 3-3 mérkőzést játszanak majd a D-csoport tagjai.

A torna nyitómérkőzésére Romániában kerül sor, a döntőt pedig Grúziában rendezik.

Az U21-es Eb kvalifikációs tornának számít a 2024-es olimpiai játékokra, amelyen az öreg kontinenst négy ország képviselheti. A házigazda Franciaország biztos résztvevő, így a jövő évi kontinenstornán három hely kiadó a párizsi ötkarikás játékokra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?