U21-es foci Eb: Románia kiütéses vereséggel kezdte a tornát

Fotó: FRFDöntetlenért futottak ki a pályára és következésképpen nagy zakóval vonultak le onnan a kis-trikolórok szerda este az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitónapján. Emil Săndoi tanítványai egy félidőn keresztül megúszták kapott gól nélkül, de szünet után Spanyolország „állva hagyta” a hazai csapatot és kiütéses, 3-0-s győzelmet aratott.

Mint felvezető cikkünkben írtuk, szerdán elkezdődött a román-grúz közös rendezésű labdarúgó U21-es Európa-bajnokság. Romániában a B és D jelű kvartettek csoportmérkőzéseit rendezik, az előbbieket Bukarestben, az utóbbiakat Kolozsváron.

Szerda délután Ukrajna és Horvátország ifi-csapatai „nyitották meg a bált a Giulești stadionban, a háború sújtotta ország labdarúgói 2-0-s győzelmükkel a csoport élére álltak. A Grúziából érkező hírek is biztatóak voltak a „kiscsapatok” számára, a társházigazda válogatott ugyancsak 2-0-s győzelmet aratott Portugália fölött.

Ezzel szemben, este Bukarest másik, közelmúltban elkészült létesítménye, a Steaua stadion közönsége láthatta, ahogy a román U21-esek szenvednek a jelentősen nagyobb játékerőt képviselő Spanyolország ellen. Tudatában annak, hogy posztra lebontva gyengébb csapat áll a rendelkezésére, Emil Săndoi, a kis-trikolórok edzője megpróbálta a maximumot – egy döntetlent -  kihozni a találkozóból. Terve szünetig működött, csapata védelmének és a spanyolok pontatlanságának köszönhetően az első félidő gólnélküli döntetlennel ért véget.

A második félidő ugyanonnan folytatódott ahol az első véget ért, annyi különbséggel, hogy most már a vendégek be is lőtték helyzeteiket. Alig 6 perc alatt Spanyolország lerombolta a trikolórok által épített „sárga falat”, Baena és Miranda góljaival elérhetetlen távolságba vitte a hőn áhított döntetlent. A hosszabbításban Sergio Gomez bevitte a kegyelemdöfést, és az első játéknapot a román válogatott – rosszabb gólaránya miatt – sereghajtóként zárja.

Románia következő mérkőzése szombaton, 21:45-kor lesz Ukrajna ellen.

U21-es Európa-bajnokság

A-csoport, Tbiliszi

  • Belgium–Hollandia 0–0
  • Grúzia–Portugália 2–0

B-csoport, Bukarest

  • Ukrajna–Horvátország 2–0
  • Románia–Spanyolország 0–3

1. Spanyolország     1     3-0    3
2. Ukrajna                 1     2-0    3
3. Horvátország       1     0-2    0
4. Románia               1      0-3    0

 

Kapcsolódók

Kimaradt?