U21-es foci Eb: Svájc hátrányból fordítva szerezte meg a győzelmet Norvégia ellen

Svájc győzelmével kezdődött el Kolozsváron is az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. Az alpesiek a D-csoport első mérkőzésén hátrányból fordították meg az állást, és győzték le 2-1-re Norvégia csapatát. A kvartett rangadóját, az Olaszország-Franciaország találkozót csütörtök este 21:45 órától rendezik a Kolozsvár Arénában. 

Harminc fokos kánikulában kezdődött el a felegvári Constantin Radulescu stadionban csütörtök délután a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság D-csoportjának első összecsapása, a Norvégia-Svájc mérkőzés. A kolozsváriakat szemmel láthatóan nem hozta lázba ez az összecsapás, a helyszínen 1274-en tekintették meg a mérkőzést.

Fotó: UEFAA kezdeményezőbb Norvégia szerezte meg a vezetést a 19. percben, amikor Emil Ceide balról becselezte magát a svájci tizenhatosba, majd kilőtte Amir Saipi kapujának bal felső sarkát.

A gól után is többnyire az alpesiek térfelén zajlott a játék, de a 36. percben egy szépen végigvitt egyéni akció végén Dan Ndoye 16 méterről egy erős lövéssel kiegyenlített.

Szünet után, ahogy a Nap kezdett lebukni kicsit enyhült a hőség, és ez az iramra is jótékony hatással volt. A norvégok  továbbra is enyhe fölényben játszottak, de gólt, ugyanolyan meglepetésszerűen, mint az egyenlítés alkalmával, Svájc lőtt: a 56. perc Kastriot Imeri találatával már az alpesiek vezettek.Fotó: UEFA

A 3 pont megszerzése mindkét csapat számára kulcsfontosságúnak számított, ugyanis a kvartett másik két csapata, Olaszország és Franciaország ellen - papíron - második eséllyel indulnak majd. Ezért a mérkőzés hátramaradó részében sem fogták vissza fiatalos lendületüket a fiúk és bőségesen volt védeni valója a két kapusnak.    

Több gól viszont nem esett, így a 3 pont Svájchoz vándorolt.

U21-es Európa-bajnokság, D-csoport

  • Svájc-Norvégia 2-1
  • Olaszország-Franciaország (csütörtök, 21:45, Kolozsvár Aréna)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?