Transylvania Open: Bogdan elvesztette a döntőt, Pliskováé a trófea

Jól kezdte a kolozsvári tenisztorna fináléját, de végül két játszmában kikapott jó formában lévő cseh ellenfelétől Ana Bogdan. Karolina Pliskova 6–4, 6–3-al nyerte meg az idei Transylvania Open mindent eldöntő vasárnapi mérkőzését. Ezzel pályafutása tizenhetedik trófeját emelhette a magasba a WTA mezőnyében.

Karolina Pliskova | Fotó: a Transylvania Open Facebook-oldala

Véget ért az egyéni és páros torna is a Kolozsváron zajló Transylvania Openen. Ana Bogdan személyében ismét volt olyan román játékos a fináléban, aki a torna történetében első hazaiként elhódíthatta volna a trófeát. Döntős ellenfele a korábbi világelső, kétszeres Grand Slam-döntős cseh Karolina Pliskova jó formája miatt esélyesként várta a találkozót.

Bogdan nagy meglepetésre sokkal jobban kezdte a mérkőzést, 3–0-ra lépett el a sokat hibázó Pliskovától. Sejteni lehetett viszont ezen a ponton, hogy a játszma sorsa még egyáltalán nem dőlt el. Gyorsan magához tért a cseh játékos, zsinórban három játékot nyert ő is, így hamar egyenlő lett az állás.

Ana Bogdan | Fotó: Emil Boc, Kolozsvár polgármesterének Facebook-oldala

A közönségtől hazai döntőshöz méltó biztatást kapó román játékos nyert még egy játékot a szetten belül, viszont kulcspillanatban ismét elvesztette a szerváját. Pliskova 6–4-re behúzta a játszmát, nagy lépést téve a győzelem fele.

Bogdan igyekezett visszatalálni meccs eleji játékához, de a cseh teniszező koncentrált tudott maradni és nem engedett újabb korai breaket neki a második szettben. Végül ő volt az, aki előnyt szerzett, ezekben a pillanatokban pedig a lelátókon is érződött, hogy kevés esély maradt a fordításra.

Pliskova 4–3-as vezetésénél halvány remény mutatkozott arra, hogy Bogdan visszajöhet a játszmába, a cseh viszont néhány jó adogatással eloszlatta a kételyeket. Az utolsó játékban már érződött a mentális teher is Bogdan játékán, elvesztette a mérkőzést.

Pliskova 6–4, 6–3-as győzelemmel hódította el a Transylvania Open trófeáját. Ezzel évi első, pályafutása tizenhetedik WTA-tornáját nyerte meg, a világranglistán pedig előre léphet az ő esetében alacsonynak tűnő 78. helyről.

Korábban lejátszották a párosok döntőjét is, ahol az amerikai McNally/Muhammad kettős a brit Dart és a szlovák Mihalikova ellen lépett pályára. Ezen a mérkőzésen sem született meglepetés az előzetes elvárásokhoz képest. Az esélyesebb amerikaiak elejétől a végéig uralták a találkozót, 6–3- 6–4-re meg is nyerték ezzel a legjobb párosnak járó trófeát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?