Transylvania Open: Bondár kikapott Darttól, búcsúzott a címvédő is

Végéhez közeledik az első forduló a kolozsvári Transylvania Open tenisztornán. A selejtezőből szerencsés vesztesként feljutó Bondár Anna kedden két szoros játszmában szenvedett vereséget a brit Harriet Dart ellen. A 2023-as tornát megnyerő Tamara Korpatsch kikapott az orosz Elina Avanesyantól, így ő sem folytathatja a versenyzést egyéniben.

Kedden újabb mérkőzésekkel folytatódott az idei Transylvania Open Kolozsváron, ahol a magyar Bondár Anna mellett több román játékos és rutinos, nemzetközi mezőnyből ismert név is pályára lépett.

Az első fordulóban adogattak Kolozsváron |  Fotó: A Transylvania Open Facebook-oldala

Amint beszámoltunk róla, selejtezőben elszenvedett veresége ellenére Bondár Anna szerencsés vesztesként feljutott a főtáblára. Keddi ellenfele a szintén selejtezőből érkező brit Harriet Dart volt. A találkozót Bondár kezdte jobban, a szett közepén elvette Dart adogatását, 4–2-re vezetett. Ezen a ponton megtört a magyar játékos lendülete, zsinórban négy játékot vesztett, így elúszott az első játszma.

Összeszedte magát a második szettre Bondár, ismét elkezdett stabilan szerválni, a break közelébe viszont sokáig ő sem tudott eljutni fogadóként. Dart keze a leginkább kritikus pillanatban remegett meg, amikor 5–4-nél szervált a szettben maradásért. Bondárnak két labdája is volt az egyenlítéshez, de egyikkel sem tudott élni, néhány játékkal később végül rövidítésben dőlt el a játszma.

Bondárnál ezen a ponton komoly rövidzárlat következett, ami a kiesést jelentette számára. Egyetlen pontot sem tudott megnyerni a tiebreakben, Dart 6–4, 7–6-ra győzte le őt, ezzel már ténylegesen kiesett az egyéni versenyből.

A rutinos játékosok mérkőzésén Alizé Cornet közel három órás mérkőzésen győzte le Yanina Wickmayert, kiharcolva ezzel a második fordulóba jutást. További érdekesség, hogy kiesett a torna címvédője, a német Tamara Korpatsch, búcsúzása viszont nem jelent meglepetés, hiszen a világranglistán nála jobb helyen álló orosz Elina Avanesyantól szenvedett vereséget.

Nem jött ki a lépés kedd délután a románoknak sem, Todoni Andrejevától, Mitu pedig Szevasztovától szenvedett két játszmában vereséget. Korábban, hétfői játéknapon Ana Bogdan 7–5, 7–5-re győzte le Alycia Parksot, ezzel ő biztosította helyét a legjobb 16 között.

Miriam Bianca Bulgaru visszalépése miatt a szerencsés vesztes spanyol Marina Bassols lett Jaqueline Cristian ellenfele a játéknap még hátralevő programjában. Bogdant így még egy román játékos követi a következő fordulóba, miután Cristian 6-3, 3-2-re megynerte a meccset.  Este bemutatkozik a korábbi világelső Karolina Pliskova is az osztrák Sinja Kraus ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?