Transylvania Open: Bondár legyőzte Ignatikot, nincs román továbbjutó a selejtező első napján

Elrajtolt Kolozsváron az idei Transylvania Open tenisztorna selejtezője, amelynek szombati nyitónapja a lehető legrosszabbul sikerült a román játékosok számára. Mindannyian megnyert játszma nélkül szenvedtek vereséget ellenfelüktől. A magyarországi Bondár Anna viszont Alexandra Ignatik elleni győzelmével továbbjutott a vasárnapi fordulóba. Ellenfele a svájci Simona Waltert lesz a főtáblára jutásért.

Elkezdődtek szombaton az idei Transylvania Open selejtezői Kolozsváron. Már napokkal ezelőtt elfogytak az online foglalható ingyenjegyek a tenisztorna első hétvégéjére. A helyszínen viszont még sokaknak volt lehetősége betekintést nyerni az eseménybe.

Fotók forrása: a Transylvania Open Facebook-oldala

A főpálya első mérkőzésén a selejtezőben második kiemeltként szereplő spanyol Marina Bassols Ribera találkozott a cseh Anna Siskovával. Bár a mérkőzés első néhány játékában még szorosan alakult az állás, Bassols jobban játszott a szett végén, ezzel előnybe került. A második játszma elején mindkét teniszező kínlódott adogatóként, de ismét a spanyol tudta megtörni a jeget, Sisksovának nem sikerült tartania a lépést vele, 6–4, 6–2-re ki is kapott.

A folytatásban pályára léptek a román játékosok is, így egyre több néző érkezett a lelátókra. Briana Szabónak eredetileg a spanyol Nuria Parrizas-Diazzal kellett volna teniszeznie, ellenfele viszont visszalépett. A változásban nem volt sok köszönet a román játékos számára, a spanyol helyett ugyanis az orosz Irina Kromacseva állt ki ellene, aki 6–1, 6–1- re győzte le.

Mara Gae októberi sikertelen próbálkozása után ismét nekifuthatott a selejtezőnek, ezúttal viszont szerencséje sem volt a sorsolásnál. A fiatal román játékos a torna mezőnyének egyik legrutinosabb teniszezőjével, Alizé Cornet-val találkozott, aki ellen egyáltalán nem volt esélye. A francia elejétől végéig uralta a találkozót, az egyébként szép számú közönség bíztatása ellenére Gae 6–2,6–2-re kapott ki.

Jóval szorosabb meccset játszott a selejtező első kiemeltjével Ilona Georgiana Ghioroaie. A brit Harriett Dart több mint 270 hellyel előzi meg a világranglistán román ellenfelét, mégis nagy harcra kényszerült ellene. Ghioroaie viszonylag stabilan szervált és a teljes mérkőzés alatt nem engedte ellépni Dartot, mindkét szettben rövidítésben maradt alul. Így végül itt is érvényesült a papírforma, de kijárt a végén a taps a román játékosnak.

A folytatásban pályára lépett a magyarországi Bondár Anna is, aki a román Alexandra Ignatik ellen tudott győzni a várakozásoknak megfelelően gond nélkül, 6–2, 6–1-re.

A nap legsúlyosabb vereségét Mirabela Teodorescu szenvedte el, aki „biciklit” kapott a svájci Simona Walterttől, azaz 6:0, 6:0-ra veszített. Nála hárommal több játékot tudott nyerni Lavinia Tănăsie az ukrán Katarina Zavatska ellen. Simán kapott ki Maria Sara Popescu is Emiliana Arangótól, a nap végére tehát egyetlen román játékos sem maradt állva.

Vasárnap, a selejtező második fordulójában eldől, kik juthatnak fel a főtáblára. Bondár Anna ellenfele Simona Waltert lesz. A magyar játékos ötven hellyel előrébb áll a világranglistán a svájcinál, de az első forduló alapján nehéz különbséget tenni a formájuk közt, mindkét játékos sima győzelemmel kezdett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?