FRISSÍTVE – Transylvania Open: mégis lesz magyar versenyző az egyéni főtáblán

Két játszmában szenvedett vereséget Bondár Anna svájci ellenfelétől a Kolozsváron zajló Transylvania Open selejtezőjében. Továbbjutott viszont a rutinos francia, Alizé Cornet és a brit Harriet Dart, akiknek jelenléte mindenképpen erősíteni fogja a verseny mezőnyét. FRISSÍTÉS: A torna hivatalos oldalán hétfőn reggel megjelent bejegyzés szerint Bondár Anna szerencsés vesztesként mégis szerepelhet a főtáblán. Az első fordulóban a fentebb említett Harriet Darttal mérkőzhet meg.

Véget ért a kolozsvári Transylvania Open női tenisztorna selejtezője, amelynek vasárnapi játéknapján már egyetlen román játékos sem léphetett pályára. Ennek ellenére akadtak érdekes mérkőzések a napi programban, a lelátókon ezúttal is szép számban ültek a nézők. A nap első Center pályás mérkőzését a francia Alizé Cornet és a svájci Jil Teichmann játszotta egymással.

Bodnár Anna | Fotó: M. Á. Zs./archív

Látványos pontokat hozó, szoros játék volt jellemző a találkozó első szettjére, amelyet rövidítésben Teichmann tudott megnyerni. A rutinos Cornet látványos kirohanásai és dühkitörései ellenére sem zuhant össze mentálisan, 6–0-ra hozta a második játszmát. Svájci ellenfele nem adta könnyen magát, korai breakelőnye viszont nem sokáig tartott ki. Cornet fordítani tudott a játszmán belül. 4–2-es vezetésénél pedig Teichmann sérülés miatt feladta a közönség számára is izgalmas találkozót, így végül érvényesült a papírforma.

Jil Teichmann Később a selejtező első kiemeltjeként játszó Harriet Dart nem adott sok esélyt az ukrán Katarina Zavatskának. A brit játékos egyetlen játékot sem veszített az első szettben, a másodikban pedig csak kicsivel volt nehezebb dolga. Végül 6–0, 6-3-ra győzött, biztosítva ezzel helyét a főtáblán.

Bondár Anna a Center pálya utolsó mérkőzésén lépett pályára a svájci Simona Waltert ellen. Bár az első fordulóból sima győzelemmel jutott tovább a magyar teniszezőnő, vasárnapi ellenfelével szemben gyorsan hátrányba került. Nem is volt esélye felzárkózni az első játszmában, Waltert 6–2-vel indított. A második szettre ugyan feljavult Bondár játéka, de idővel a svájci ismét magához ragadta a kezdeményezést. Waltert elsőre nem tudta kiszerválni a meccset, viszont kapott még egy lehetőséget Bondártól, amivel már élni tudott, 6–1, 7–5-el jutott tovább. Amennyiben a főtáblán szereplő játékosok közül nem lépnek vissza többen, Bondár Anna nem folytathatja egyéniben a versenyzést. Párosban viszont pályára léphet majd a belga Kimberley Zimmermman oldalán.

A 2-es számú pályán játszott mérkőzéseken az orosz Erika Andrejeva, az osztrák Sinja Kraus, valamint a kolumbiai Emiliana Arango tudta kiharcolni a továbbjutást. A mezőny színvonalát mindenképpen erősíteni fogja Cornet és Dart szereplése, hétfőn 11 órától indul az idei főtáblás progam.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?