Történelmet írtak az udvarhelyi asztaliteniszezők

Vasárnap történelmet írt a román asztalitenisz élvonalában szereplő Székelyudvarhelyi iSK-SZAK csapata. Bár a Steaua ellen elveszített rangadó miatt az udvarhelyiek lemaradtak az aranyéremről, a megszerzett ezüst így is a székelyudvarhelyi felnőtt asztalitenisz eddigi legjobb hazai eredménye.

 

Miután az asztalitenisz nemzetközi kupaporondján mutatott bravúrjaival az elmúlt években több alkalommal is történelmet írt a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK felnőtt asztalitenisz csapata, a múlt idény pontvadászatának bronzérmese hazai viszonylatban is túlszárnyalta korábbi teljesítményét.

A Steaua újra bajnok, de az udvarhelyiek ezüstérme is csúcsteljesítmény | Fotó: FRTM

Vasárnap délután a Szuperliga 9. fordulójában a jelenlegi idény két legjobbja csapata, az ISK-SZAK és a Steaua csapott össze az udvarhelyi sportcsarnokban, a hazaiaknak legalább 3–1-es győzelem kellett, hogy megelőzzék a bajnokságban az ellenlábast és karnyújtásnyira kerüljenek a bajnoki serleghez. Az egyik fél három győzelméig tartó összecsapásban György Szilárdék meg is nyerték az első csatát, a következő két páros küzdelmében azonban Sebastian Loso 3–1, Tamás Szabolcs pedig 3–2 arányban maradt alul bukaresti ellenfelével szemben, így a román válogatottal felérő katonacsapat 2–1-re fordította a mérkőzés állását. A negyedik meccsre visszajött az asztalhoz György Szilárd, aki Ionescu Eduard ellen 3–1 arányban hozta a szetteket és újra kiegyenlítette az állást (2–2). Az ötödik mérkőzés a Sebastian Loso – Movileanu Darius párost állította egymással szembe, az udvarhelyiek svéd idegenlégiósa a mindent eldöntő ötödik szettig vitte a párharcot, de a csatát, az udvarhelyi mérkőzést és ezzel a bajnokságot végül a címvédő Steaua nyerte meg.

Az ISK-SZAK-nak még hátra van a 10. fordulóból elmaradt mérkőzése, de mivel a besztercei összecsapás már nem tud változtatni a bajnoki pontvadászat végső rangsorán, az udvarhelyi rangadó éremosztással zárult.

A címvédő Steaua hibátlan mérleggel, 20 ponttal sikeresen megvédte a címét, a tavalyi bronzérmes ISK-SZAK pedig hét győzelemmel, két verességgel, összesen 16 ponttal ezúttal a második helyen zárt. Bár a vasárnapi aranycsatát az ISK-SZAK elveszítette, a bajnoki ezüst így is a székelyudvarhelyi felnőtt asztalitenisz eddigi legjobb hazai eredménye.

Ami a harmadik helyezettet illeti, a Sepsi SIC már májusban zárta a pontvadászatot, az öt győzelmet és öt vereséget elkönyvelő háromszékiek akárcsak tavaly, idén is bronzéremmel zárták a bajnokságot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?