Új főtámogatója van az udvarhelyi asztalitenisz klubnak

Hétfőtől a Melinda Impex a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK új főtámogatója. A két fél közötti, egy évre szóló szerződést hétfőn délben írták alá az új főszponzor székhelyén, a támogatás összege nem publikus.

A főleg fűtés- és hűtéstechnikai berendezéseket, napkollektorokat, vízvezeték-szerelési cikkeket forgalmazó részvénytársaság lett a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub (SZAK) főtámogatója. A szerződést hétfőn délben írta alá György István, a sportklub szakosztályvezetője és András Lehel, a támogató cégcsoport vezérigazgatója.

„Nincs mögöttünk egyetlen olyan óriáscég vagy önkormányzat sem, amelynek lehetősége lenne az ország nagy klubjainak költségvetéséhez hasonló pénzösszeget biztosítani a számunkra, az elmúlt években is kisebb-nagyobb cégek fogtak össze, hogy segítsenek rajtunk, és ezáltal felszínen maradjunk még a mostani nehéz időkben is – fogalmazott György István.

A szakosztályvezető elmondta, hogy a klub költségvetése évi 120-150 ezer euró között váltakozik, ennek 75 százalékát a magánszektorból érkező támogatások teszik ki, a maradék összeget pedig pályázat útján hívják le az udvarhelyi, illetve Hargita megyei önkormányzattól. „Reméljük, hogy minőségi és eredményes együttműködést indítunk most útnak” – közölte György István.

A Melinda cégcsoport korábban szinte kizárólag karitatív jellegű támogatásokat nyújtott, főként egyházi, kulturális és oktatási projekteket finanszíroztak, a közelmúltban változtattak a szponzorpolitikájukon, tavalytól a városi kézilabdacsapatot, a Szejke SK-t támogatják, idén kötöttek szerződést a harmadik ligában játszó Székelyudvarhelyi FC nagypályás labdarúgócsapattal, és most az asztaliteniszezőkkel.

A SZAK-kal kötött megállapodás egyelőre egy évre szól, és nincs konkrét eredmény eléréshez kötve, de a cég igazgatója szerint hosszú távú együttműködésben gondolkodnak. A 2022 március végéig érvényes együttműködés a szerződésben foglalt kötelezettségek kölcsönös teljesítésének függvényében hosszabbodhat meg.

„A szerződés létrejöttében nagy szerepe volt a klub eredményességének, de az együttműködésnek természetesen van reklámjellege is. Ugyanakkor a cégünk társadalmi felelősségvállalása mellett példát is szeretnénk mutatni, arra buzdítjuk a város vállalkozóit, cégtulajdonosait, hogy lehetőségeikhez mérten ők is támogassák az udvarhelyi sportéletet” – közölte András Lehel vezérigazgató.

A megállapodás összegét üzleti titokként kezelik a felek, a szponzoráció mértékéről annyit mondtak, hogy ennek köszönhetően a klub egyik főtámogatójának lép elő a cégcsoport.

A Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub remek szezont tudhat a háta mögött, jelenleg a hazai férfi asztalitenisz szuperliga rájátszásának elődöntőjét játssza a Steaua ellen, de eredménytől függetlenül már biztosan érmes lesz a bajnokságban. Nemzetközi porondon is jól szerepeltek, az udvarhelyi csapat március végén vívta ki a férfi asztalitenisz Európa Kupa döntő tornán való szereplési jogát, amelyet egy hónap múlva, május 12-én szerveznek meg a horvátországi Varasdon.

(A címlapkép a szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?