Az Európa Kupában indulnak székelyudvarhelyi asztaliteniszezők

A második számú európai kupasorozatban, az Európa Kupában indulhat a következő szezonban a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz csapata.

A klub honlapján található információ szerint az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) a 22. helyre rangsorolta a székelyföldi csapatot és így az Európa Kupában indulhat el.

Az együttes elnöke, edzője, György István kifejtette, ha csak az elmúlt szezont vették volna alapul, akkor a gárda a tizenharmadik helyen található a kontinens legjobb asztalitenisz-csapatai között és egy sorozattal feljebb, a Bajnokok Ligájában szerepelt volna.„Magasra tettük a mércét azzal, hogy tavaly ott voltunk a legjobb négy között a második számú kupában. Idén is neveztünk, így ha minden jól megy, akkor a második kalapból várhatjuk a sorsolást. Megcélozzuk, hogy az egyik csoport házigazdája Székelyudvarhely legyen” – mondta a Székelyhon megkeresésére a György István.

A sorsolást július 17-én tartják, ekkor a tizenhatos mezőnyt négy négyes csoportba sorolják a szervezők. A tervek szerint a mérkőzéseket decemberben rendeznék. Az ISK-SZAK udvarhelyi tagjai, György Szilárd, Tamás Szabolcs, Sánduly Levente, valamint a gárda fiókcsapatának sportolói egy hónappal ezelőtt vághattak neki újból a tréningeknek az edzőteremben. A két idegenlégiós, a svéd Sebastian Loso és Cservik Krisztián hazájában készül, utóbbi szerbiai klubjával feljutott az élvonalba. A gárda következő versenye a Szuperliga tavaszi idényének tornája lesz.

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) idén megváltoztatta a klubcsapatok kuparendszerét, ezúttal három kiírást szervez – az eddigi kettő helyett. A Bajnokok Ligája mellett a második számú torna az Európa Kupa, míg a harmadik az Európa Trophy lesz. Az elmúlt idényben nem hirdettek bajnokot egyikben sem, ugyanis közbeszólt a koronavírus-járvány, az új rendszerben a szakszövetség a csapatok utolsó három idényének eredményeit vette alapul, így állította fel a sorrendet. Az első tizenhat a BL-ben, a következő tizenhat az Európa Kupában kapott helyet, a többiek pedig az Európa Trophyban.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa 2020–2021-es idényének mezőnye: STK Starr Croatia (horvát), SK Vydrany (szlovák), CTT Borges (spanyol), Fortune Kijev (ukrán), GDCS Juncal (portugál), Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), PTE PEAC Pécs (magyar), UMMC Elem (orosz), Logis Auderghem TT (belga), Clube Desportivo Sao Roque (portugál), STK Libertas Marinkolor (horvát), Universidad De Burgos (spanyol), ASD Marcozzi Cagliari (olasz), G.D.D Toledos (portugál), Top Spin Messina (olasz).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?