Fél évszázada „adogatnak” – könyv jelent meg az udvarhelyi asztalitenisz 50 évéről

Kedd este mutatták be a székelyudvarhelyi asztalitenisz fél évszázadát felölelő, Asztal felett, asztal mellett című sporttörténeti kiadványt. Az udvarhelyi városi könyvtárban tartott bemutatón jelen volt a kiadvány szerzője, Katona Zoltán és felelős kiadója, György István edzőjátékos.

Az érvényben levő járványügyi szabályok szerint csak nagyon kevesen lehettek jelen Katona Zoltán újságíró Asztal felett, asztal mellett című sporttörténeti kiadványának székelyudvarhelyi könyvbemutatóján, azonban a házigazda szerepét betöltő székelyudvarhelyi városi könyvtár munkatársainak jóvoltából az eseményt online is lehetett követni.Szász Csaba (moderátor), Katona Zoltán és György István | Fotó: György Erika

Az igényes kivitelezésű kiadvány több mint száz oldalon, bőséges képanyaggal illusztrálva meséli el az elmúlt évtizedek történetét. Tavaly a versenyszintű székelyudvarhelyi asztalitenisz már az ötvenedik évfordulóját ünnepelhette, a kötet ennek apropóján (is) jött létre. Kiadását eredetileg a tavalyi jubileumra tervezték, azonban a járvány miatt csúsztatni kellett a megjelenést.

A halasztásból azonban sikerült a lehető legjobban kijönni: a tavalyi év végén az udvarhelyi asztaliteniszezők az Európa Kupa negyeddöntőjéig jutva sporttörténelmet írtak, így ez a bravúr is helyet kaphatott a kötetben. De a késésnek több más pozitív hozadéka is volt.

„Eredetileg nagyon rövid idő alatt kellett volna megszületnie a kötetnek, de azzal, hogy nyertünk némi időt, immár elmondhatom, ennyit nem cizelláltam egyetlen korábbi kötetemen sem. Több idő maradt a javításra, jobban bele lehetett mélyedni, végeredményben sokkal jobb lett a könyv” – mondta a szerző, Katona Zoltán, akinek ez a nyolcadik ilyen jellegű munkája. A kiadvány összefoglalja az asztalitenisz történelmét Erdélyben, Székelyföldön, valamint az egyre eredményesebb székelyudvarhelyi sikereket, egészen a napjainkban mutatott nemzetközi és hazai kiváló eredményekig.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Bár a kötet csak nemrég jött ki a nyomdából, már történt olyan sportbravúr, amelynek a könyvben lenne a helye, az udvarhelyi asztaliteniszezők ugyanis továbbra sem álltak le, az elmúlt hétvégén ismét sporttörténelmet írtak.

„Most már biztosan tudjuk, hogy érmes lesz a hazai szuperligában szereplő felnőtt csapatunk, ezzel régi álmunk válik valóra, régóta építkezünk, hogy ide eljussunk. Hogy milyen színű lesz az érem, az csak április folyamán dől el, de ettől függetlenül a dobogós helyezés mindenképpen bravúrt jelent” - fogalmazott György István, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub szakosztályvezetője.

Elmondta, hogy a korosztályos eredményeket is figyelembe véve, úgy tűnik reményteljes jövő előtt áll az udvarhelyi asztalitenisz, így minden bizonnyal lesz alapja egy újabb kötetnek, vagy a mostani kiadvány bővített kiadásának. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?