Tíz év telt el Michael Schumacher tragikus síbalesete óta

Kereken tíz év telt el Michael Schumacher tragikus síbalesete óta. A legendás német autóversenyző állapotát homály fedi amióta, amióta fél évvel később magához tért a kómából. Családja elzárkózott a nyilvánosság elől, de a jövő év január 3-án 55 éves egykori pilóta ismertsége miatt folyamatosan jelentek meg valós vagy valótlan állítások hogylétéről.

Fotó: Michael Schumacher Facebook-oldala

A tíz évvel ezelőtt, december 29-én történt síbalesete az egész világot megrázta, hiszen mint akkor is sok, hozzá közel álló személy mondta: a hétszeres Forma–1-es világbajnok, rekordot rekordra halmozó sportoló legyőzhetetlennek tűnt. Az aktív versenyzéstől már visszavonult, de bőven voltak terveivel. A szerencsétlenség következtében viszont minden megváltozott, és bár magához tért a kómából, az a legnagyobb titkolózás közepetette is egyértelművé vált, hogy nem épült fel teljesen. A nyilvánosságtól elzártan, otthonában ápolják, és csak néhány családi barát látogathatja.

Köztük Jean Todt, Schumacher korábbi csapatfőnöke, aki a L’Equipe-nek adott interjúban elismerte, hogy Michael „már nem ugyanaz, aki egykoron volt”. „Egy más személy. Más az élete, de abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy megoszthatom vele ezeket a pillanatokat. Csak ennyit mondhatok. Sajnos tíz évvel ezelőtt sorscsapás érte. Nem ugyanaz a Michael, akit a Forma–1-ben megismertem, de kiválóan gondozzák, a felesége és a gyermekei pedig óvják” – mondta.

Michael Schumacher testvére, Ralf Schumacher is úgy nyilatkozott a Bildnek, hogy a síbaleset kegyetlenül megváltoztatta a családjukat. „Sajnos az élet igazságtalan. Michaelnek pechje is volt. Hiányzik az a Michael, de szerencsére a modern orvostudomány lehetővé tett bizonyos dolgokat. Persze az élet nem olyan, mint előtte volt” – fogalmazott a legenda fivére, aki jómaga is Forma–1-es pilóta volt, mint ahogyan Michael Schumacher fia, Mick is az apja nyomdokaiba lépett.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?