Párizsi győzelme után Barcelonába készül az Európa-bajnok Molnár Ede

Győzelemmel kezdte múlt hétvégén a kerékpározók Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat párizsi szezonnyitóját Molnár Ede. A párizsi Európa-bajnok bravúros sikere után a második állomáson, Barcelonában is jól szerepelne. A verseny előtt az elmúlt sűrű hét történéseiről beszélt a Maszolnak.

Óriási sikert ért el az első fordulóban, de nincs megállás Molnár Ede hegyikerékpáros számára a világkupában. A sepsiszentgyörgyi Európa-bajnok a második fordulójának már az összetett világkupa éllovasaként vág neki.

„Jól sikerült az idei felkészülésem, elég szép helyeken jártam. Nekem az idei szezon már elkezdődött egy ideje, az olimpiai csapattal jó ideje rajthoz kellett állnom az olimpiai kvótáért. Jónak éreztem a lábam a verseny napján, vágytam egy jó eredményre” – idézte fel a verseny előtti érzéseit a sepsiszentgyörgyi sportoló.

Fotó forrása viszont: UEC-Union Européenne de Cyclisme Facebook-oldala

Molnár Ede a versenyt szoros csatában nyerte meg a versenyt, sprintben legyőzve svéd ellenfelét. Kezdettől fogva magabiztosan teljesített, remek időket elérve saját futamaiban. „Érezhetően jobban figyeltek rám a versenytársaim az Európa-bajnoki mez miatt. Számítottam a szoros befutóra, mert mindkét körben hosszú sprintek voltak, így nem lehetett nagyobb különbséget elérni” – elemezte a verseny alakulását a párizsi győztes.

Fontos tényező lehetett számára, hogy rengeteg szurkoló volt kíváncsi a nemzetközi eseményre, így egyáltalán nem volt átlagos az esemény hangulata. „A tömeg mindig felerősíti a verseny színvonalát, a Sacré Coeur bazilika közül pedig mindig rengeteg a nép. Sokan elmondták, hogy igazából nem is értenek a sporthoz, de akkor is nagy haddal szurkolnak” – emelte ki a tömeg jelentette fokozott hangulat fontosságát a biciklis.

Forrás: Molnár Ede személyes archívuma

Párizsi győzelme után nem volt sok lehetősége pihenni vagy ünnepelni. Kicsivel utána már rögtön el kellett kezdenie szervezni az utazását Barcelonába, a következő világkupa helyszínére. A katalán városban már pénteken lezajlik a verseny, előtte az első győzelme miatt éllovasként induló sportoló röviden ezzel kapcsolatos céljára is kitért.

„Természetesen szeretném megtartani az összetett első mezt, amennyiben lehet. Minden versenyen más a pálya, ezért fontos megfigyelnem, hol tudok rajta időt és sebességet nyerni” –mondta el a barcelonai megmérettetéssel kapcsolatban Molnár Ede.

A 28 éves sepsiszentgyörgyi sportolóval novemberben készítettünk részletes interjút. Akkor kifejtette: rögös út vezetett számára a kezdetektől nemzetközi szinten elért sikereiig. A környezete jó ideg egyáltalán nem hitt abban, hogy sportágában ilyen eredményeket tud majd elérni, de hosszú évek kemény munkájával és kitartásával rácáfolt ezekre a véleményekre.

Világkupában elért sikere újabb mérföldkőnek tekinthető sportkarrierjében, formáját nézve pedig a közeljövőben folytathatja is a bravúros eredmények sorát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?