Kosárlabda: bronzérmes a Sepsi-SIC!

Bár a címvédés idén nem jött össze a sepsiszentgyörgyi csapatnak a bajnokságban, a szezon utolsó meccsét sikerült megnyernie, eldöntve ezzel a CSM Târgoviște elleni, dobogóért zajló párharcot.

Az Arad elleni elődöntőt elveszítve hetekkel ezelőtt biztossá vált, hogy csak a bronzéremért küzdhet a Sepsi-SIC női kosárlabda csapata az idei bajnokságban. Nem volt könnyű dolga a székelyföldi csapatnak a CSM Târgoviște elleni párharcban sem, ugyanis az első mérkőzés megnyerése után egyenlített az ellenfél, ismét a szentgyörgyi meccs döntött.

Fotó forrása: Sepsi SIC

A hétfő esti mérkőzést jól kezdték Gerebenék, a félidőre viszont nem tudtak nagy különbséget kialakítani, 41–35-re vezettek. Joggal aggódhattak a hazai szurkolók a mérkőzés második feléért, ugyanis az elmúlt időszak kulcsmeccsein ott bizonyult sebezhetőnek a hazai csapat.

Ezúttal viszont nem hagyott kérdés a Sepsi-SIC, már a harmadik negyedben tizenhét pontosra növelte a különbséget, innen már nehezebb volt elképzelni a fordulatot. Meg is tartották előnyüket a szentgyörgyiek, végül 87–69-es győzelemmel hódítva el a bronzérmet.

Sepsi-SIC – CSM Târgoviște 87–69 (23–21, 18–14, 27–16,  19–18)

Sepsi Aréna, Sepsiszentgyörgy

Pontszerzők: M. Jankovics (20), K. Armanu (14), E. Nyström (14), C.M. Range (8), Gereben L. (8), S. Cătinean (8), B. Hristova (7), S. Dumitrescu, L. Mikes, I. Toma, Veress K., illetve A. Chivu (19), J. Redmon (18), A. Virjoghe (12), C. Charles (9), C. Popescu (5), A. Ivan (3), S. Keltos (3), C. Badi

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?