Kosárlabda: sima győzelemmel elődöntős a Sepsi-SIC

Magabiztos játékkal és könnyed sikerrel kezdte a Román Kupa nyolcas döntőjét a Sepsi-SIC női kosárcsapata, ötvenöt ponttal verték bukaresti ellenfelüket.

Elrajtolt szombaton az idei kupaszezon Final 8 formátumú tornája a női kosárlabdázók mezőnyében, Sepsiszentgyörgyön. Nevéből adódóan a versenyben maradt nyolc csapat egyenes kieséses rendszerben dönti el egymás között a trófea sorsát.

Fotók: Sepsi SIC/Facebook

A hazai környezetben játszó Sepsi SIC a várakozásoknak megfelelően egyáltalán nem izzadt meg az Agronomia Bukarest csapata ellen. Féltávnál a tizennégypontos különbség még nem tűnt annyira jelentősnek, de a folytatásban a várakozásoknak megfelelően kinyílt az olló, végül 107–52-re győzték le ellenfelüket.

Az elődöntőben a bajnokságban is fő rivális CSU Konstancával mérkőzhetnek meg, amennyiben az este nyolctól kezdődő mérkőzésen legyőzik a Kolozsvári Universitatea csapatát.

A másik két délutáni negyeddöntő egyikén a CSM Alexandria a Marosvásárhelyi VSK-t győzte le 78–69-re. Ők a legjobb négy között a Sportul Studențesc csapatát 108–38-ra kiütő CSM Târgoviște csapatával találkoznak.

Vasárnap 19 órától lép pályára a Sepsi-SIC csapata az elődöntőben, a finálét pedig hétfő este rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?