banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Sepsiszentgyörgyön megnyitják a térség legkorszerűbb skateparkját

Május 1-jén nyitják meg Sepsiszentgyörgyön az urbánus sportok kedvelőinek paradicsomát, a térség legmodernebb skateparkját. Gördeszkások, görkorcsolyázók, rolleresek és trial-biciklisek által egyaránt használható pálya a Szemerja negyedi, Szabó Kati Sportcsarnok mellett épült meg. 

Sepsiszentgyörgyön ez egy hiánypótló beruházás, mivel ezidáig nem volt a városban olyan sportinfrastruktúra, amely alkalmas az extrém sportok gyakorlásához. Az új skateparkot május 1-jén, szerdán 11 órától nyitják meg és az első nap ingyenes lesz a használata.

Fotók: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

A nyitóeseményen sepsiszentgyörgyi profi gördeszkások és kerékpárosok, valamint más megyéből érkező meghívottak ismertetik a létesítményben felszerelt elemeket, valamint egy rövid bemutatót tartanak a jelenlévőknek. Május 2-ától pedig naponta 9 és 22 óra közt tart nyitva az új sportlétesítmény. A standard belépőjegy ára 24 lej, míg Sepsi Carddal rendelkezők számára 12 lej, a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 6 lej. Ugyanakkor 18 éven aluliaknak a standard jegy ára 16 lej, a Sepsi Carddal rendelkezőknek 8 lej, valamint a nagycsaládos kártyával rendelkezőknek 4 lej. A gyermekeket kísérő felnőtteknek ingyenes a belépés, de csak a pihenőhelyeket használhatják.

A skatepark tartós, kopásálló burkolattal borított betonból készült, amelyre fémből, betonból és fából készült elemek, valamint quarter pipe, half pipe és spine típusú elemek kerültek. A pályák három nehézségi szint szerint készültek: kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak. A skatepark az egyik legkorszerűbb ilyen típusú létesítmény a térségben, amely akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. Mindemellett rollerek, gördeszkák és görkorcsolyák számára kialakított pályák, hullámpálya, padok, pihenőhelyek és mellékhelyiségek állnak rendelkezésre.

A skateparkba a kis tornaterem mögött található, Vadász utcai parkolóból lehet bejutni. A skatepark elemeit csak megfelelő védőfelszereléssel (fejvédő sisak, térdvédő és könyökvédő) lehet használni. Felhívják a sportlétesítmény használóinak a figyelmét, hogy kötelezően olvassák el és tartsák be a bejáratnál kifüggesztett szabályzatot annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket, sérüléseket. A Sepsi Skatepark megépítése megközelítőleg 5 millió lejbe került, a teljes finanszírozást Sepsiszentgyörgy önkormányzata helyi költségvetésből fedezte.

A Szemerja negyedi skatepark a sepsiszentgyörgyi fiatalok régi álma, hiszen a gördeszkások, görkorcsolyázók, rolleresek és trial-biciklisek többnyire a parkban, játszótereken vagy kultúrpalota előtti téren gyakorolnak, ám a közterek nem megfelelőek ezeknek a sportoknak és a közlekedőket is zavarják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?