Novak Djokovics többségi tulajdonos egy Covid-gyógyszeren dolgozó dán cégben

Fotó: Agerpres/EPANovak Djokovics 80 százalékos részesedést szerzett 2020 nyarán egy olyan cégben, amely a koronavírus védőoltás nélküli kezelésén dolgozik.

Mint írtuk, a férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovicsnak azért kellett távoznia hétfőn Ausztráliából, mert nem volt hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák valamelyikével. Az év első nemzetközi botrányát különös megvilágításba helyezi az a információ, amelyet a Reuters hírügynökség derített ki: Novak Djokovics és felesége, Jelena többségi tulajdonosként 80 százalékos részesedéssel bír egy dán biotechnológiai vállalatban, amely a koronavírus védőoltás nélküli kezelésén dolgozik. A Djokovics-házaspár 2020 nyarán lett többségi tulajdonosa a QuantBioRes nevű dán vállalatnak. Ivan Loncarevic, a cég ügyvezető igazgatója megerősítette a Reuters információit, és azt mondta, bár november óta nem beszélt a teniszezővel, azt bátran ki meri jelenteni róla, hogy nem oltásellenes.

A QuantBioRes Dániában, Ausztráliában és Szlovéniában 11 kutatóval dolgozik egy olyan koronavírus elleni gyógyszeren, ami nem oltóanyag. A cég 2020 júliusában kezdte el fejleszteni az új koronavírus elleni gyógymódot, mely az úgynevezett RRM technológiával elektromágneses frekvenciákat használ a sejtek fehérjéinek megcélzására, meggátolva ezzel, hogy a SARS-CoV-2 megfertőzze az embert. A cég módszerének várhatóan még idén nyáron elkezdődik a klinikai tesztelése Nagy-Britanniában.

Kapcsolódók

Kimaradt?