„Másodosztályosra” növelték a Bihar FC költségvetését

Költségvetés-kiegészítést hagyott szerdán jóvá a nagyváradi önkormányzat a Bihar FC számára. A Liga 2-be való feljutás nyomán a 2024–2025-ös idényre 1,8 millió eurós büdzsét szavaztak meg a futballegyesületnek.

A város azért ezt nem egyedül fizeti, a tájékoztatás alapján a váradi költségvetésből 643 ezer eurót biztosítanak a csapatnak, míg 200 ezer eurónyi közpénzt a Bihar megyei tanács szán az egyesületre. A fennmaradó összeget a klub saját bevételei jelentik, jegyeladásból, szponzorizálásból, a reklámtermékeik értékesítéséből, valamint a Román Labdarúgó-szövetségtől (FRF) kapott juttatásból és a tévéközvetítések jogdíjából.

Fotó: Bihar FC

Florin Birta hangsúlyozta: büszkeséget jelent, hogy a Bihar FC a harmadosztályból feljutott a Liga 2-be, ugyanakkor kötelesek megfelelni a megemelkedett követelményeknek. „Szükséges növelni a klub költségvetését, hogy a csapat versenyképes maradjon és tovább fejlődhessen” – szögezte le az elöljáró. Aláhúzta, hogy a klubnak jelenleg nincsenek adósságai, pénzvitele átlátható, ami csábítóvá teheti a magán befektetők számára. „Szerintem egy labdarúgóklub egészsége érdekében nagyon fontos, hogy a magánszférából több pénzt vonzzon be, mint amennyit közpénzből kap” – jegyezte meg.

A Bihar FC hétvégén kezdi a Liga 2-es bajnokság 2024–2025-ös idényét, azzal a céllal, hogy az szezon végén bennmaradjon a másodosztályban. Ehhez szüksége volt és továbbra is szüksége van játékoskerete megerősítésére, ugyanakkor egy olyan alapot raknának most le, amelyre építkezve a közeljövőben megcélozhatóvá válik az élvonalba jutás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?