banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

„Tudja meg az egész világ, bajnok lett a Bihar FC” – a nagyváradiak feljutottak a Liga 2-be

Futballünnep volt szerda koraeste Nagyváradon: a Bihar FC nyolc év után visszajutott a másodosztályos labdarúgó-bajnokságba. A feljutási osztályozó döntőjében idegenbeli 2-2-es döntetlen után hazai környezetben 3-0-ra legyőzte a Temes megyei Győröd alakulatát.

Tette mindezt a Bodola Gyula stadionban összegyűlt mintegy 10 ezer néző előtt. A hangulattal nem is volt gond a lelátón, bár a közönség a meccs végére tartogatta az éneklést, az ultrák dobolása és skandálása azért megadta az alaphangulatot a Sebes-Körös-parti csapat idei szezonjának legfontosabb összecsapásához.

Ami hazai szempontból jól indult, hiszen a vendégek már a 9. percben emberhátrányba kerültek, miután a játékvezető piroslappal kiállította az Andrei Mogát lekönyöklő Jichiciet. Időre volt szüksége a hazaiaknak, hogy lendületet vegyenek, de miután az első kísérleteik nem jártak sikerrel, a 42. percben megtört a gólcsend, Preklet Csaba megszerezte a vezetést a piros-kékeknek, hogy aztán négy perccel később a Liga 3 gólkirálya, Sergiu Jurj kétgólos előnybe hozza a váradiakat.

Fotó: Bihar FC

A szünetet követően emberhátrányban is veszélyesebbnek látszott a győrödi gárda, miközben a Bihar FC sorra hagyta ki a ziccereit. A 67. percben viszont Adrian Gîdea tizenegyesből növelte a különbséget, és mivel több gól már nem esett, a 3-0-ás végeredménnyel elkezdődhetett az ünneplés a stadionban.

Az éneklés már a lefújást megelőző percekben felcsendült, hogy utána a pályán díjazzák a feljutásért járó Liga 3-as bajnoki serleggel a Bihar FC játékosait. „Büszkék vagyunk rátok” – kiabálták a szurkolók a lelátóról, és „Bajnokok, bajnokok, olé, olé, olé” skandálástól volt hangos a stadion. A játékosok közül a csapatkapitány Ricardo Fărcaș kiemelte, hogy bár nehéz szezonon vannak túl, ők az egyedüli csapat, amely veretlenül zárt, szerinte megérdemelten nyertek.

A nagy múltú együttes tagjai és vezetői sorra ragadtak mikrofont a kezükbe és szóltak pár szót a közönséghez. Azt üzenték: „Tudja meg az egész ország, bajnok lett a Bihar FC, tudja meg az egész ország, a Bihar FC a legjobb.”  

A lefújást követően Florin Fărcaș, a Bihar FC edzője a Maszolnak elmondta, hogy nem izgult a visszavágó előtt, mert arra alapozott, amit az idegenbeli meccsen és amit az egész szezon alatt tanítványai a pályán mutattak. „Hittem benne és ez látszott is” – mondta. Emlékeztetett arra, hogy már a szezon elején a feljutást tűzték ki célul, ő pedig mindvégig tudta, hogy ez valóra válhat. „A bajnokság elején megmondtam a fiúknak, hogy idén egyetlen meccset sem veszítünk el. Amikor a playoff-ba jutottunk is mondtam, nem fogunk kikapni és amikor eljutottunk az osztályozóra mondtam: most már nem veszíthetünk, mert a befektetett, komoly munkának, a játékosok odaadásának eredménye kell legyen” – ecsetelte a szakember. Bevallása szerint fantasztikus érzés volt, amikor bihariként a kezébe foghatta a serleget. Csodálatosnak tartja a helyi közönséget, és éppen ezért úgy érezte, hatalmas felelősség volt rajta, hogy bihariként visszajuttassa a csapatot a másodosztályba. Szerinte, ha most, egy Liga 3-as meccsen ennyien kijöttek a stadionba, szerinte a következő idényben még több nézőre számíthatnak a Liga 2-ben, ha a csapat jó minőségű játékot mutat.

A Bihar FC mellett szerdán feljutott még a Nyárádtői Unirea, továbbá a Metalul Buzău, a CS Afumați és a Câmpulung Muscel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?