Új idény, régi remények – feljutásra pályáznak a Bihar FC játékosai

Új klubelnök irányítása mellett, új játékosokkal a keretben, de a korábbi idényekből már megismert vezetőedzővel kezdte meg szerdán a felkészülést a nagyváradi Bihar FC labdarúgócsapata a 2023–2023-as idénybe.

Fotó: Bihar FC

A Sebes-Körös-parti piros-kékek, mint ismeretes, az elmúlt idény végén elbukták az osztályozót a másodosztályba való feljutásért, így továbbra is a Liga 3-ban lépnek majd pályára. Kulcsár Sándor lemondott a klub irányításáról, helyére egy korábbi labdarúgót, George Tătart nevezték ki az alakulat élére, aki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy évről-évről szeretnének fejlődni, egy olyan keretet akarnak kialakítani, amelyik képes lehet bármely osztályozós alakulattal felvenni a versenyt.

Ahogyan a korábbi évben, úgy most sem fogalmazták meg egyértelmű célként a feljutást, de az újonnan érkezett játékosok közül Alexandru Sorian kijelentette: „a célom, ugyanaz, mint a csapaté, azaz a feljutás.”

Ehhez nagyjából 750-800 ezer eurós költségvetése lesz a klubnak, amelyből Nagyvárad Polgármesteri Hivatala 350 ezer eurót, a Bihar Megyei Tanács 100 ezer eurót biztosít, a büdzsé többi részét pedig magántámogatás jelenti.

Florin Fărcaș, a csapat edzője kiemelte: tisztában van azzal, hogy az elmúlt szezon vége csalódást jelentett az elbukott feljutási osztályozó miatt, de a következő idényre igazolt játékosok plusz minőséget és tapasztalatot jelentenek. Eddig hat futballistával kötöttek szerződést, a Félixfürdői Lotustól érkezett Sorian mellett többek között a Kolozsvári CFR korábbi hátvédje, a 19 éves Alexandru Stoian is a Bihar FC színeiben folytatja.

A csapat nem utazik el edzőtáborba, hanem a váradi Bodola Gyula Stadionban készül az új idényre. A felkészülés során nyolc barátságos mérkőzést is játszanak környékbeli együttesek ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?