banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Liga2: Nehezen törte fel az újszentesi védelmet a Csíkszereda, de megőrizte hibátlan mérlegét

Ilyés Róbert csapatának egy rúgott gól is elég volt az újabb győzelemhez. Több mint hetven percnyi játék után tudott a kapuba találni Jozef Dolny, eldöntve ezzel a találkozót.

Kedden az éllovas FK Csíkszereda is pályára lépett a labdarúgó-Liga2-ben, az Újszentes (Dumbrăvița) csapatát fogadta hazai pályán. Bár nem kezdték olyan jól a zöld mezesek a bajnokságot, mint a hargitaiak, pontszámukat tekintve közel maradtak a mezőny első feléhez

Ahogyan az várható volt, támadó szellemben kezdte a meccset Ilyés Róbert csapata. Már az első percekben több lehetősége volt vezetést szerezni, többek között Dzsebari révén, aki harminc méterről próbálta meg meglepni lövésével az ellenfél kapusát, Miklós azonban kitornászta a labdát.

Kicsit alábbhagyott a folytatásban az FK nyomása, annak ellenére, hogy folyamatosan az újszentesiek térfelére terelték a játékot a hazaiak, nehezen tudtak a zárt védelemmel szemben helyzeteket kidolgozni. Az első fél órát követően ismét Miklós kapus ért bele jól a kapu elé begurított labdába, csapattársai pedig kisegítették, így ebből a lehetőségből sem született csíkszeredai gól.

Ritkán közelítette meg az Újszentes Simon Máté kapuját, láthatóan nem is igazán tartozott a vendégek céljai közé a támadásépítés. Ezzel együtt hatékonyan zárták le a területeket és megőrizték a szünetre a gólnélküli állást.

Nem változott a második félidő elején sem a játék képe, viszont úgy tűnt, az Újszentes egyre komfortosabban érzi magát a pályán, mostmár többször jutott el a csíkszeredai kapu közelébe. Távoli lövésekkel is próbálkoztak, de ezek nem jelentettek nagy gólveszélyt. Szemmel láthatóan nehezen tudtak ellenszert találni Ilyés Róbert játékosai.

A játék képe alapján váratlan volt a hazaiaktól, Anderson passzát követően Jozef Dolny lépett ki egyedül a kapussal szemben a 73. Percben és higgadt mozdulattal fejezte be a támadást. Hátrányban már fel kellett adniuk defenzív taktikájukat az újszentesieknek, Duarte nem sokkal később közel is állt az egyenlítő gól megszerzéséhez, viszont jó helyzetből kaőu fölé fejelt.

Nem változott az eredmény a mérkőzés végéig, így az FK Csíkszereda végül megnyerte a sokáig számára sok kellemetlenséget okozó találkozót és hét meccset követően is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban.

FK Csíkszereda–Újszentes 1–0 (0–0)

Városi Stadion, Csíkszereda

Gólszerző: Jozef Dolny (73.)

Sárga lapok: Veres Sz. (41.), Anderson Ceara (70.) E. Bloj (84.), Simon M. (88.), illetve I. Anișorac (35.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?