banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Liga 2: Kétszer is leadta előnyét az FK Csíkszereda, de a hajrában esett öngóllal nyert Resicabányán

Ilyés Róbert csapata néhány percre volt attól, hogy elveszítse hibátlan mérlegét a másodosztályban, Elton Da Silva szerencsétlen mozdulata viszont eldöntötte javukra a meccset.

Resicabányán lépett pályára kedden a másodosztályt a forduló előtt hibátlan mérleggel vezető FK Csíkszereda. A hazaiak szintén veretlenek maradtak a bajnokság első öt fordulójában, három győzelemmel és két döntetlennel indítva a szezont.Fotó: Facebook/FK Csíkszereda

Küzdelmes mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, de az első negyedóra nem hozott jelentős eseményket. A 24. percben egy szöglet után tört meg a jég a meccsen. Helyezkedésben több hibát is vétett a resicai csapat, ezeket pedig könyörtelenül kihasználták a csíkszeredaiak. Raul Palmes közelről, tiszta helyzetből talált a hálóba, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

Gyorsan reagáltak a bekapott gólra a hazaiak. A 34. percben összejött az egyenlítés a Resicának, egy egyszerű, tizenhatoson belüli összjáték után Andrei Lascu magabiztos lövéssel fejezte be a támadást. Nem sokkal később lehetőség nyílt a csatár előtt megszerezni csapatának második gólját is, viszont a kapu mellé fejelte be a labdát.

Intő jel volt a Csíkszeredának a gyors fordulat, a félidő végére vissza is vette a vezetést. Az első gólhoz hasonlón ismét elaludt a hazai védelem, ezúttal Dolny József használta ki a hibát.

Ismét játékba lendült a második játékrész elején a resicabányai együttes, folyamatosan támadott az egyenlítésért, ami másodjára is összejött nekik.  Samake fejesét elsőre védte Simon kapus, a kipattanót viszont már közvetlen közelről berúgta a mali játékos.

Nőtt a feszültség a pályán a folytatásban, rengeteg kemény belépő és a hazai szurkolótábor folyamatos reklamálása nehezítette a játékvezető dolgát, akinek jónéhány sárgát kellett kiosztania ebben a periódusban.

Nehéz volt megtippelni, melyik csapat tudja mattolni a másikat az utolsó fél órában. Az FK-nak két nagyobb lehetősége is volt újra előnyhöz jutni, de egyikből sem lett gól. A lefújás közeledtével továbbra sem változott az állás, egyre inkább a döntetlen felé közeledtek a csapatok, amikor egy csíki beadást követően Elton Da Silva szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát.

Az FK Csíkszereda az újabb előnyt megtartotta a meccs végéig. Ilyés Róberték ezzel a győzelemmel továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot, hat ponttal előzve meg a náluk egy meccsek kevesebbet játszó Afumați csapatát.

Resicabányai CSM – FK Csíkszereda 2–3 (1–2)

Mircea Chivu Stadion, Resicabánya.

Gólszerzők: Andrei Lascu (34.), Moussa Samake (56.), illetve Raul Palmes (25.), Dolny József (40.), Elton Da Silva (89., öngól).

Kapcsolódók

Kimaradt?