A Corvinul búcsúzott Európától, de mostantól az élvonalat célozza

Véget ért a Vajdahunyadi Corvinul nemzetközi szereplése: a másodosztályos labdarúgócsapat a hazai 2-1-es veresége után szerda koraeste 6-1-re kapott ki Kazahsztánban az Astanától, a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében.

Az erdélyi klub közleményben hangsúlyozta, hogy bár nem jutottak tovább, rengeteget tanulhatnak az elmúlt mérkőzéseikből. „Megyünk tovább, bizonyítékként az elmúlt időben összeállítottuk a szükséges dokumentációt statútumunk és jogi besorolásunk megváltoztatásához, hogy feljutási jogunk legyen az élvonalba. Minden szükséges iratot időben benyújtunk a Román Labdarúgó-szövetséghez, hogy magántulajdonú klubbá váljunk” – közölték.

Ismeretes, hogy a Corvinul köztulajdonban lévő klubként feljutási jog nélkül szerepelt az elmúlt idényben a Liga 2-es bajnokságban, a nemzetközi szerepelést a Román Kupa elhódításával harcolta ki. Ahhoz, hogy az Európa Ligában – és onnan kiesve a Konferencia Ligában – szerepelhessen nem változtathatott a statútumán, de a Román Labdarúgó-szövetség elhalasztotta a Corvinul szezonrajtját a másodosztályos bajnokságban, hogy ha kiesne a nemzetközi kupatornáról, legyen ideje megváltoztatni a jogi besorolásán a feljutási jog megszerzéséhez.

Eredetileg az első két fordulóba tervezett meccsét napolták el, de azóta már a harmadik fordulóban esedékes összecsapását is elhalasztották.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?