Négy klub óvása „elvette” a Vajdahunyadi Corvinul feljutási jogát

Az idei szezonban sem lesz feljutási joga a Vajdahunyadi Corvinulnak: noha a benyújtott iratokat a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) jogi osztálya elfogadta, négy klub óvása nyomán az erdélyi alakulatnak tovább kell halasztania a Szuperliga-álmait.

Az elmúlt idény Román Kupa-győzelmével meglepetést okozó másodosztályos vajdahunyai futballcsapat egy nappal ezelőtt még lelkelsen jelentette be, hogy „készen áll harcolni” az élvonalbeli szerepelésért, az FRF jogi osztálya ugyanis pozitívan bírálta el a kérelmüket.

Az iratokat, mint ismeretes, azután nyújtották be, hogy kiestek a nemzetközi klubtornákról, amennyiben ugyanis a két szezon között változtattak volna a klub jogi státuszán, nem indulhattak volna az Európa Ligában. A méltánytalanság orvoslása érdekében az FRF elhalasztotta a Corvinul első három mérkőzését a Liga 2 2024–2025-ös idényéből, úgy ítélve meg, hogy ezáltal kellő ideje lesz köztulajdonú státuszán módosítani, hogy feljutási joggal szerepeljen a hazai bajnokságban.

Négy klub "elgáncsolta" a paksiakat legyőző Corvinul feljutási álmait | Fotó: Agerpres

Csütörtöki közleményében viszont a sportági szövetség közölte: négy Liga 2-es klub, az FCU Craiova, az FK Csíkszereda, az FC Voluntari és az FC Argeș megóvta a dokumentáció jóváhagyását. Tették ezt azzal az indokkal, hogy a Corvinul az aktuális idényben szerepelt az európai klubtornán, és további mérkőzéseit már nem lehet halasztani a Liga 2-ben. „A végrehajtó bizottság megállapította, hogy bár a klub által benyújtott iratok elégségesek a jogi forma megváltoztatásához, nincs elegendő idő arra, hogy a döntést a felhozott kifogások sportdöntőbíróságon történő megoldását követően hozzák meg” – magyarázták, bejelentve, hogy emiatt elutasították a klub kérését.

Ez azt jelenti, hogy a huszonkét csapatos Liga 2-es mezőnyben a Vajdahunyadi Corvinul, a Steaua, a Slatina, a Sellenberk, az Afumați, az Újszentes, a Nyárádtői Unirea és a Focșani szerepel feljutási jog nélkül.

A Corvinul csütörtök koradélután kiadott közleményében igazságtalannak nevezte a döntést, szerinte ilyen helyzetre nem volt példa a hazai profi labdarúgás elmúlt néhány évtizedében. „Emlékeztetnénk mindenki, hogy a helyi önkormányzat és a klub vezetősége minden szükséges lépést megtett a feljutási jog megszerzéséhez. A dokumentációt törvényesen állítottuk össze és határidőn belül benyújtottuk, de az FCU Craiova, az FK Csíkszereda, az FC Voluntari és az FC Argeș ellenzéke egy igazságtalan döntéshez vezetett. Igazságtalan a klubbal, a szurkolókkal és a magával a futballversennyel szemben is” – fogalmaztak. Megköszöntén az FRF vezetőségének támogatását, sajnálatosnak tartják a kialakult helyzetet, de a továbbiakban is minden meccsen a maximumot nyújtják majd. Szeretnék megvédeni címüket a Román Kupában, és feljutási jog nélkül is a Liga 2-es bajnokság felsőházi rájátszásában akarnak végezni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?