Jövő hétre várnak választ Mircea Lucescutól

Már csak napok kérdése, hogy új szövetségi kapitánya legyen a román labdarúgó-válogatottnak, miután a központi sportsajtó arra számít, hogy Mircea Lucescu elvállalja a feladatot.

Minden idők legsikeresebb román edzője, mint ismeretes, tavaly lemondott a Dinamo Kijev szakvezetéséről, és bár akkor még visszavonulást emlegetett, később bevallotta, hogy nem zárkózik el attól, hogy a jövőben még visszatérjen a pálya szélére. Kapott is ajánlatokat klubcsapatoktól és természetesen a válogatottal is összefüggésbe hozták. Mondogatta ugyanakkor, hogy a fiataloknak kell teret adni, csakhogy most úgy tűnik, hogy a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) mégis sikerül meggyőznie.

Mircea Lucescu visszatérhet | Fotó: FRF/archív felvétel

Mint már korábban írtuk: a szövetségi kapitányi tisztség Edward Iordănescu távozásával üresedett meg. Miután a csapattal sikeres edző nem akarta meghosszabbítani a szerződését, a sportági szövetség Gheorghe Hagit kereste meg, de ő elutasította az ajánlatott. A javasolt szakemberek neve között szerepelt viszont Mircea Lucescué is, a 79 éves szakember pedig érdekeltnek mutatkozik a feladatra. A Fanatik már kész tényként közölte a kinevezését, de ahogyan Andrei Vochin, az FRF-elnök Răzvan Burleanu tanácsadója is elismerte, egyelőre még nem állapodtak meg. „Mircea Lucescu egy csodatevő. Nem hinném, hogy bárki vitatná, amikor azt mondom, hogy ő juttatta ki a válogatottat az 1984-es Eb-re a futballtörténelmünk legnehezebb selejtezőcsoportjából” – mondta. Van viszont még „egy százaléknyi” bizonytalanság a szerződés megkötéséhez, Vochin szerint jövő hétre várnak választ Lucescutól. „Nem is volt tárgyalás. Egyetlen dologról beszéltek: hiszed vagy sem, hogy tovább tudod vinni ezt a csapatot” – ecsetelte.

A Gsp.ro alapján Ovidiu Ioanițoaia, Lucescu személyes barátja is úgy véli, hogy jó esély van arra, hogy elvállalja a szövetségi kapitányi kinevezést, de azért figyelmeztetett, hogy még nem döntötte el száz százalékosan. A központi sportsajtóban megszólalók nyilatkozatai alapján úgy tűnik, hogy Mircea Lucescut nem foglalkoztatják a szerződés pénzügyi részletei, kihívásként élné meg a feladatot, ugyanakkor Ioanițoaia információi alapján mielőtt választ adna, szeretne Edi Iordănescuval is elbeszélgetni.

Mircea Lucescu korábban 1981 és 1986 között volt a román válogatott szövetségi kapitánya. A már említett ’84-es Eb-re az Olaszországgal, Csehszlovákiával, Svédországgal és Ciprussal teljes csoportból kvalifikálta az együttest. Edzői pályafutása során összesen 36 serleget gyűjtött.

Lucescu kinevezésével korrekorderré válna, ő lenne a legidősebb szerződés alatt álló szövetségi kapitány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?