Labdarúgás: az év klubvezetőjének választották Diószegi Lászlót

Az év klubvezetőjének választották Diószegi Lászlót, a sepsiszentgyörgyi első osztályú labdarúgócsapat alapítóját és tulajdonosát az idei Román Futballgála hétfői – a koronavírus-járvány miatt online megtartott – díjátadó ünnepségén.

A hírt a díjazott és a klub is közölte a közösségi oldalán. Dószegi László vállalkozó, az egyesület fenntartója megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést, amelyet az elmúlt három évben másodszor ítéltek neki oda.

Diószegi – néhány társával közösen – tíz évvel ezelőtt alapította Sepsi Olt Sport Klub (OSK) néven a szentgyörgyi csapatot, amellyel az ötödik ligából indulva 2017-ben kivívta az élvonalbeli szereplés jogát. Rövid története során a háromszéki gárda kétszer bejutott a bajnoki rájátszás felsőházába, ráadásul a legutóbbi szezonban negyedik helyen végzett, és kivívta a nemzetközi szereplés jogát. 2020-ban Román Kupa-döntőt vívott a székelyföldi csapat, de a fináléban alulmaradt a Steaua-utód FCSB-vel szemben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Sepsi OSK jelenleg 10. helyen áll a 16 csapatos Liga 1-ben, 19 meccsen 5-5 győzelem és vereség, továbbá 9 döntetlen, azaz 24 pont szerepel a neve mellett (6 ponttal marad le a felsőházi rájátszást érő hatodik helyen álló FC Botoșani mögött.)

A futball gálán – többek között – megválasztották az év edzőjét Edi Iordănescu személyében, aki legutóbb a Kolozsvári CFR-t segítette bajnoki címvédéshez, a legjobb román labdarúgónak pedig Florin Nițát, a válogatott és a prágai Sparta kapusát választották. A legjobb játékvezető az aradi illetőségű Ovidiu Hațegan lett, de a jelöltek között szerepelt a nagykárolyi Kovács István is.

(Nyitókép forrása: Diószegi László Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?