Közel két évtizedes múltra tekint vissza a szilágysági Szent István-focikupa

Tizenhat csapat mérkőzött meg egymással az elmúlt hétvégén a szilágysági Kémeren, a 17. alkalommal megrendezett Szent István-focikupán. A játékosok, csapatvezető, szervezők, támogatók és érdeklődők már a kora reggeli órákban összegyűltek a falu futballpályáján és lelkesen várták a mérkőzés kezdetét jelző sípszót.

A részben a járványhelyzet okozta két év kihagyás után a viszontlátás örömével, szeretettel fogadták egymást a csapattagok, jelenlévők. Azt is lehetne mondani, ki voltak már éhezve a találkozásra.

A házigazda, a kémeriek maximális odaadással támogatták a rendezvényt, több mint öt üstben főtt az étel közel 500 személy számára, ezáltal magasra emelve a mércét a következő vendéglátók számára.

Kovács Kuruc János szervező, nyugdíjas tanár elmondta, a 90-es években indult a focitorna, az elmúlt évek alatt számtalan barátság született, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, mert „a sportnak, a futballnak összekovácsoló ereje van, főleg hogy minden alkalom zenés mulatsággal zárul, ahol már nincs versengés, csak egymás sikerének ünneplése”, és már az asztaloknál a következő találkozást tervezik a jelenlévők.

Fotók: Kulcsár Mária

Bár a mérkőzések alatt történtek kisebb-nagyobb sérülések, a nap végén a résztvevő csapatok – a református lelkészek csapata, Sarmaság, Szilágynagyfalu, Ipp, Somlyóújlak, Désháza, Varsolc, Szilágyballa, Kémer, Kárásztelek, Soponya, Kalotaszeg, Szamosardó, Kraszna, Szilágysámson és Szilágybagos csapata – örömmel vették át az emléklapokat. A késő délutánig tartó meccsek után a Fair Play- és a harmadik díjat Soponya csapata kapta, gólkirály lett a szilágynagyfalui Lakatos Károly, legjobb kapusnak bizonyult a somlyóújlaki Veress Szilárd, második díjban részesült Somlyóújlak csapata, és az elmúlt évekhez hasonlóan az első díjat és a vándorkupát Szilágynagyfalu vihette haza.

A csapatok legközelebb október 3-án találkoznak Krasznán, a Szüreti kupán, majd Varsolcon, a Szilveszteri kupán. A jövőre nézve Váralmáson rendezik meg a Pünkösdi kupát és Sámsonban, Mocsolyán a Szent István-kupát.

A rendezvényt a futball iránti szenvedély, szeretet, a társak iránti tisztelet és barátság élteti, ezért ha a járványügyi helyzet nem akadályozza meg a találkozást, még számtalan alkalommal találkozhatnak a szilágysági magyar amatőr játékosok, focirajongók – mondta a szervező.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?