Koronavírus-fertőzések miatt nem utazik Magyarországra a Brassói Corona

Az igazoltan Covid-19-cel fertőzöttek, valamint a még nem igazolt, de tüneteket mutató játékosok miatt jelenleg nem tud a szükséges 13+1 fővel kiállni, így nem utazik el a héten magyarországi túrájára a Brassói Corona jégkorongcsapata. Az Erste Liga döntése értelmében a találkozókat nem pótolják, hanem 5-0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára írják jóvá.

Nem utazik el Magyarországra és nem játssza le soron következő mérkőzéseit a Brassói Corona Erste Ligás jégkorongcsapata. A Brassó az elmút hétvégén a franciaországi Amiensben szerepelt az IIHF Kontinentális Kupa második körének D csoportjában, ám az együttesben igazoltan Covid-19 fertőzötteket találtak, illetve több olyan játékosuk is van, aki bár még nem igazoltan fertőzött, de tipikus tüneteket produkál.

A brassói csapat érintett tagjai Franciaországban karanténba is kerültek, és a klub hivatalos értesítése szerint egészen biztosan nem tudnak a szükséges 13+1 fővel kiállni, így nem utaznak el a 2021. október 28-a és november 1-je közötti magyarországi túrára.

Ebből kifolyólag elmarad a Corona MAC HKB Újbuda, FTC-Telekom, UTE valamint UNI Győr ETO HC elleni mérkőzése is. A találkozókat az Erste Liga elnökségének döntése értelmében nem lehet későbbi időpontban pótolni, hanem ezek a mérkőzések 5-0-s gólkülönbséggel az érintett magyarországi együttesek javára lesznek jóváírva.

A döntés érinti a televíziós közvetítést is, így október 31-én, vasárnap az M4 Sport+ az FTC-Telekom és a Titánok találkozóját közvetíti új időpontban, 14.05-től.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?