Kitiltották a nézőket a német stadionokból

Az omikron terjedését próbálják megfékezni az intézkedéssel.

Ismét, nézők nélkül lehet csak sporteseményeket rendezni Németországban. A sportrajongók számára nem túl örvendetes bejelentést Olaf Scholz kancellár tette. Az intézkedés december 28-án lép hatályba. A döntést a korábbi koronavírus-mutációknál sokkal fertőzőbb omikron németországi megjelenés indokolja.Üresen maradnak az Allianz Arena lelátói is/Fotó: Facebook/Bayern München

„Azért, hogy megfékezzük a vírusterjedését, a nagy, interregionális rendezvényeken nem lehetnek nézők, ami főleg a labdarúgó mérkőzésekre vonatkozik” – mondta Olaf Scholz.

A kancellár arra nem tért ki, hogy a korlátozás meddig lesz érvényben. A Bundesliga küzdelmei jelenleg szünetelnek. A következő mérkőzésre január 7-én kerül majd sor, azon a tavalyi bajnok, a ranglistát jelenleg is toronymagasan vezető Bayern München csap majd össze a Borussia Mönchengladbach együttesével.

A német kormány döntése újabb érvágást jelent a klubok számára, melyek a járvány kitörése óta hatalmas összegű bevételektől estek el a zártkapus mérkőzések miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?