banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Kijutott a korosztályos Eb-re Románia U21-es válogatottja

Románia U21-es labdarúgó-válogatottja 3-1-re legyőzte kedden Svájc korosztályos együttesét és így az E selejtezőcsoport első helyéről kvalifikált a jövő évi Európa-bajnokságra. A trikolórok sorozatban negyedik alkalommal vehetnek részt a kontinensviadalon.

Az utolsó forduló mérkőzését Bukarestben, a giulești-i stadionban rendezték, ahol Ianis Stoica lett a hazaiak hőse. A vezetést a 16. percben szerezte meg, majd a 35. percben duplázott.

Ekkor már emberelőnyben játszott a román együttes, Jaquez ugyanis durván szabálytalankodott Louis Munteanu ellen. A játékvezető előbb csak sárga lapot mutatott fel, amitől a szövetségi kapitány Daniel Pancu bedühödött. A pályára berontva reklamált. Emiatt a lelátóra küldte a sípmester, de a cserepados Blănuță is kapott egy piros lapot. Közben a szabálytalankodó svájci is megkapta a kiállítást érő lapot, minek után már az emberelőnyben futballozó hazaiak akarata érvényesült.

Fotó: a román válogatott Facebook-oldala

A második félidőben ugyan Hajdari fejesgólja csökkentette a különbséget, de alig három perccel később Umit Akdag beállította a hazaiak győzelmét jelentő 3-1-es végeredményt. Ezáltal Románia hét győzelem, egy döntetlen és két vereség után 22 ponttal nyerte meg a selejtezőcsoportját Finnország, Svájc, Albánia, Montenegró és Örményország előtt.

A jövő évi korosztályos Eb-t Szlovákiában rendezik. Magyarország bár az utolsó fordulóban 1-0-ra legyőzte Belgiumot, öt győzelem, egy döntetlen és négy vereség után csoportja negyedik helyén zárt és nem kvalifikált a seregszemlére. Spanyolország az első helyről jutott ki a kontinensviadalra, Belgium a második, Skócia a harmadik helyen zárt. Kazahsztán a magyarok mögött az ötödik, Málta pedig a hatodik helyen végzett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?