Csoportgyőzelmet céloz Románia a Svájc elleni Eb-selejtezőn

A kvalifikáció bizonyosságának megnyugtató tudtatában várja Románia labdarúgó-válogatottja az Európa-bajnoki csoportselejtezők utolsó fordulóját, amikor kedden, a németországi kontinensviadalra már szintén jegyet váltó Svájcot fogadja 21.45 órakor Bukarestben. Nem lesz viszont tét nélküli ez az összecsapás, hiszen a csoportgyőzelemért lépnek pályára a felek.

Fotó: frf.ro

Emiatt is figyelmeztetett Edward Iordănescu szövetségi kapitány hétfőn arra, hogy bár a kvalifikációval elérték céljukat, mégsem szabad, hogy az ünneplés hevében elkényelmesedjenek. „Most van egy újabb elvárás. Esélyünk van arra, hogy az első helyen zárjunk a csoportban és kötelességünk, hogy mindent beleadva veretlenek maradjunk” – fogalmazott a romániai együttes mestere a sajtótájékoztatón, utalva arra, hogy csapatának egy döntetlen is elegendő az első hely megőrzéséhez. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy nem lesz egyszerű feladat, mert ellenfelük nem élt át olyan eufóriát a kvalifikációval mint ők. „Nagyon elszántan érkeznek meg Bukarestbe, és talán sérülten is. Az elkövetkező órákban újra kell szerveződnünk, erőnlétileg helyrere kell rázódnunk. (…) A legnagyobb kockázat most az, hogy megelégszünk azzal, amit már elértünk. De kötelességünk van magunkkal szemben is, hiszen azáltal, hogy megemelkedett a szint az elvárások is magasabbak” – mondta.

Románia, mint ismeretes, 19 ponttal élen áll az I hatos élén, két ponttal előzi meg a svájciakat. Mögötte Izrael (12 pont), Koszovó (11), Fehéroroszország (9) és Andorra (2) a sorrend, de mivel csak az első két helyezett juthat ki az Eb-re egyenes ágon a selejtezőkből, utóbbiaknak már nincs esélyük bizakodni. Románia számára nagy teljesítményt jelent ez a kvalifikáció, hiszen amellett, hogy nyolc éve után szerepelhet majd ismét kontinensviadalon, az Eb-k történetében mindössze a hatodik kvalifikációja ez.

A csoportgyőzelem pedig különösen fontos lenne a számára, hiszen akkor a második kalapból sorsolnák ki december 2-án, Hamburgban és bizakodhatnak egy egyszerűbb beosztásban.

Ebben az I csoportban rendezik kedden 21.45 órától az Andorra–Izrael és a Koszovó–Fehéroroszország meccseket is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?