KL: Brazilokra épített ciprusi csapat választja el a „legjobbjait elvesztő” CFR-t a főtáblától

A Maccabi Petach Tikva elleni 1-0-s hazai győzelme révén 2-0-s összesítettel jutott tovább a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata a Konferencia Liga harmadik selejtezőköréből. A fellegváriakat már csak a playoff-kör választja el a főtáblától, a ciprusi Páfosz pedig nem lesz könnyű ellenfél a rájátszásban, vetítette elő Dan Petrescu.

Az erdélyi alakulat edzője rámutatott, kerete kulcsembereit kell ráadásul pótolnia, távozott ugyanis Otele, Muhar és Sava. „Muhar elment. Láthatták, nem ez volt a legjobb meccse, a feje már a távozáson járt, de nincs mit felrójunk neki, hiszen az első meccsen gólt szerzett, és a csütörtök esti visszavágón is részt vett a találatban. Segített. Most bajban vagyok, mert olyan játékosokat kell találjak mint Muhar és Otele, a góllövőink elmentek. Gyakorlatilag a CFR legjobb játékosai távoztak” – fogalmazott Petrescu.

Fotó: cfr1907.ro

Răzvan Savával kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy a legnagyobb előnye az volt, hogy U21-es játékos. Pótlására hozták kölcsönbe Mihai Popát, de a 23 éves kapus egy éven át a kispadot koptatta a Torinónál. Ráadásul ő már „kinőtte” az utánpótlás-korosztály. Annak Hindrich Ottó felel meg, az edző pedig azt mondta, hogy számításba veszi majd, hogy a bajnokságban pályára küldje. Popával kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy jó kapus, de szerveznek majd egy barátságos mérkőzést, hogy felmérjék milyen formában van.

A Konferencia Ligában ilyen előzmények után kell majd felvegyék a versenyt azzal a Páfosz FC-vel, amelyik Petrescu elmondása alapján „tele van brazilokkal”. „Tőlünk is akartak játékosokat vásárolni 2 millió eurórért. Ez azt jelenti, hogy van pénzük. A tulajdonos oroszországi, sok pénzt fektetett be és meg akarják nyerni a ciprusi bajnokságot” – jellemezte a rájuk váró ellenfelet.

A CFR augusztus 22-én hazai pályán kezd a Páfosz ellen. A Vajdahunyadi Corvinul kiesése után a romániai csapatok közül már csak a kolozsváriak érdekeltek a Konferencia Liga playoff-körében. A magyarországi alakulatok közül a Paks a Mladá Boleslav gárdájával, a Puskás Akadémia pedig a Fiorentinával találkozik a rájátszásban. A párharcok visszavágói augusztus 29-án lesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?