Konferencia Liga: Görögországban maradt a serleg, az Olimpiakosz nyerte a döntőt

Az Olimpiakosz Pireusz labdarúgócsapata hosszabbításban szerzett góllal győzte le szerda késő este 1-0-ra a Fiorentinát a Konferencia Liga döntőjében és ezáltal története első nemzetközi serlegét emelhette magasba.

A meccs során helyzetek mindkét oldalon voltak, de a firenzeiek 9. percben szerzett találatát leshelyzet miatt érvénytelenítették, a görögök próbálkozásai pedig nem jártak sikerrel. Egészen a hosszabbításig. A gól nélküli rendes játékidőt követően ugyanis már szétlövések felé „csordogált” az összecsapás, amikor a 116. percben El Kaabi a rövidsarokba fejelte a labdát.

Ekkor már elkezdtek ünnepelni Athénban, a finálénak ugyanis az Aja Szofia stadion adott otthont, és mivel a találkozó lefújásáig már nem esett több gól, az Olimpiakosz „hazai földön” ünnepelhette meg sporttörténeti sikerét. Nem is akármilyet, hiszen nem pusztán klubjuk első nemzetközi sikerét aratták, de az első görög csapat, amelyik UEFA klubtornát nyer.

Olasz ellenfelének még várnia kell, hogy az 1961-es idény után ismét nemzetközi kupát emelhessen a magasba, a Fiorentina ahogyan tavaly a West Ham United ellen, úgy most is elbukta a döntőt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?