Konferencia Liga: a West Ham emelhette magasba a serleget

A West Ham United labdarúgócsapata történelmet írt szerda este Prágában, ahol a Fiorentinát 2-1-re legyőzve elhódította a Konferencia Ligát. Az angol csapat az 1999-es Intertoto-kupa elhódítása óta nem tudott jelentős nemzetközi klubtornán nyerni; a mostani győzelme kétség kívül az eddigi egyik legnagyobb sikerét jelenti.

Fotó: Az UEFA Konferencia Liga Twitter-oldala

A David Moyes edzette West Ham a videóbíró (VAR) segítségével megítélt büntetőből szerezte meg a vezetést a 62. percben. A tizenegyest Szaid Benrahma értékesítette, de előnyük nem tartott sokáig, mivel Bonaventura öt perccel később kiegyenlítette az állást az olasz gárdának. Amikor a hajrában már úgy tűnt, hogy hosszabbításra kényszerül az összecsapás Jarrod Bowen a 90. percben legyőzte Terraccciano kapust, és nem sokkal ezután már kezdődhetett az ünneplés.

A meccs hőse, Bowen a BT Sportnak azt mondta, hogy ez volt pályafutása legfontosabb meccse. „Nagyon sokat jelent ez a győzelem. Már az esti partira gondolok. Alig várom, hogy együtt ünnepeljünk a játékosokkal, a családommal és a két legjobb barátommal akik itt voltak a meccsen az első sorban” – fogalmazott a 26 éves csatár.

A West Ham a már említett Intertoto-kupa megnyerése előtt utoljára 1965-ben nyert KEK-et, így a most elhódított Konferencia Liga-serleg története harmadik nemzetközi trófeája.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?