Európa-Konferencialiga: a Basel és a West Ham United is 2-1-re nyert az elődöntőben

A Basel a Fiorentina vendégeként diadalmaskodott, míg a kalapácsosok a holland AZ Alkmaart verték meg.

A West Ham Unites és az AZ Alkmaar londoni összecsapásám a vendégek többet birtokolták a labdát, de a hazaiak veszélyesebb akciókat vezettek, s közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, írja a Nemzeti Sport. Ennek ellenére az AZ került előnybe a félidő hajrájában: egy kontratámadás végén az idei első gólját szerző Tijjani Reijnders lőtt 22 méterről a jobb alsó sarokba. Fordulás után valamelyest visszaesett az addig egész jó színvonal, az első bő tíz percet követően néhány perc alatt háromszor is előkerült a sárga lap. Előbb Lucas Paqueta rúgta meg Hacidiakoszt, majd az 57. percben a játékvezető megunta a vendégek állandó időhúzását és Jordi Clasiet jutalmazta. A harmadikat a 65. percben Matthew Ryan kapta, amikor a tizenhatoson belül letarolta Jarrod Bowent, a megítélt büntetőt pedig Szaid Benrahma magabiztosan értékesítette, 1–1. Alig tíz perccel később az utolsó negyedórára fordulva a vezetést is megszerezte a West Ham: Michael Antonio lőtt közelről a kapuba egy szöglet utáni kavarodást követően.Andy Diouf szerezte a basel egyenlítő gólját | Fotó: Facebook/FC Basel 1893

A másik elődöntőben a májusban még nyeretlen Fiorentina nem a legjobb formában várta a Basel elleni összecsapást, hiszen a legutóbbi hét mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg – a Sampdoria elleni bajnokit. A Basel ellen, úgy tűnt, megtörik a lilák rossz sorozata, a találkozó 25. percében Arthur Cabral góljával előnybe került a firenzei alakulat.

Más kérdés, hogy a második félidőben újabb gólt már nem szereztek az olaszok, nem úgy a svájciak, akik bő 25 perc után Andy Diouf révén egyenlítettek – ezzel pedig már nem Mohamed Szalah számít a klub utolsó nemzetköz kupa elődöntőjében gólt szerző játékosnak. A Basel a második félidőben a gólszerzés mellett a sárga lapok gyűjtésébe is belekezdett, négyszer is a zsebébe kellett nyúlnia Francois Letexier játékvezetőnek. Az igazi csattanó aztán a ráadásra maradt, a Basel ugyanis megnyerte a mérkőzést: jobbról beívelt szabadrúgást követő némi kavarodás után Zeki Amdouni lőtt az ötös vonaláról a léc alá.

A Basel tehát meglepetésre győzött a Fiorentina vendégeként, s jó esélye van rá, hogy a klub történetében első alkalommal kiharcolja valamely nemzetközi kupa döntőjében való szereplés jogát a jövő heti visszavágón.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?