Izgalmas meccseken dőlt el a továbbjutás a konferencialigában

A magyar válogatott Kerkez Milánnal felálló AZ Alkmaar ledolgozta kétgólos hátrányát az Anderlechttel szemben, és tizenegyesekkel kiharcolt az elődöntőbe jutást a labdarúgó Európa Konferencia-ligában. A holland csapat mellett a Basel és a Fiorentina is nagy izgalmak között jutott tovább csütörtök este, míg a West Ham United magabiztosan nyerte a maga párharcát.

Kerkez (pirosban) tizenegyest harcolt ki | Fotó: Agerpres/EPA Kerkez Milán már a negyedik percben tizenegyest harcolt ki a belgák ellen, és csapattársa értékesítette a büntetőt, sőt a görög Pavlidisz a 13. percben megduplázta a hazaiak előnyét. Több gól már nem esett, így jött a hosszabbítás, de a ráadásban sem dőlt el a továbbjutás, ezért tizenegyesekre került a sor – a hazaiak kapusa két lövést is védett, így az Alkmaar 19 év után jutott ismét nemzetközi kupaelődöntőbe.

A West Ham United 4–1-re legyőzte a Gentet a belgiumi döntetlen után a londoni visszavágón. A vendégek szereztek vezetést, de az angol csapat a szünet után megfordította az eredményt. Nizzában jól indult a meccs hazai szempontból, hiszen a franciák már a kilencedik percben előnybe kerültek, azonban a hajrában hosszabbításra mentette a párharcot a Basel. A hosszabbításban fordítottak a vendégek, és tíz év után kvalifikálták magukat egy nemzetközi kupasorozat elődöntőjébe.

A Fiorentina az idegenbeli 4–1 után elbízta magát a Lech Poznan elleni visszavágón, és a lengyelek ezt kihasználva ledolgozták a hátrányukat Firenzében. A hajrára fordulva azonban a hazaiak szépítettek, amivel továbbjutó helyen álltak, majd a végén egy gólra felzárkóztak.

Európa Konferencia-liga, negyeddöntők, visszavágók
West Ham United (angol)–KAA Gent (belga) 4–1, gólszerzők: (Antonio 37. és 63.), Lucas Paquetá (55., 11-esből), Rice (58.), illetve Cuypers (26.); továbbjutott a West Ham United 5–2-es összesítéssel
OGC Nice (francia)–FC Basel (svájci) 1–2 – hosszabbítás után, gólszerzők: Laborde (9.), illetve Augustin (86.), K. Adams (98.); továbbjutott az FC Basel 4–3-as összesítéssel
Fiorentina (olasz)–Lech Poznan (lengyel) 2–3, gólszerzők: Sottil (78.), Castrovilli (90+2.), illetve Afonso Sousa (9.), Velde (64., 11-esből), Sobiech (69.); továbbjutott a Fiorentina 6–4-es összesítéssel
AZ Alkmaar (holland)–Anderlecht (belga) 2–0 – hosszabbítás után, gólszerzők: Pavlidisz (5., 11-esből és 13.); továbbjutott az AZ 2–2-es összesítés után tizenegyesekkel (4–1)
Az elődöntő párosítása (az első meccseket május 11-én, a visszavágókat május 18-án játsszák):
Fiorentina–FC Basel
West Ham United–AZ Alkmaar
A döntőt június 7-én játsszák Prágában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?