Jégkorong: előnyben a Sportklub és a Brassó

Hazai pályán javított kedden este a Csíkszeredai Sportklub az FTC-Telekommal szemben a jégkorong Erste Liga elődöntőjének harmadik találkozóján és 2–1-re módosította az összesített állást. A Gyergyói HK saját otthonában maradt alul a Brassói Corona ellen, ebben a párharcban a barcaságiak vezetnek.

Teltház fogadta a pályára lépő feleket a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, ami természetesnek mondható a hargitai megyeszékhelyen. A kék-fehér hívek abban reménykedtek, hogy csak kisiklás volt az elődöntő második mérkőzésén, Budapesten elszenvedett ötgólos vereség és hazai pályán javítanak Becze Tihamérék.

Ennek eleget is tett a Sportklub, hiszen gyakorlatilag 25 perc alatt lerendezte a párharc harmadik felvonását. A gólgyártást Casaneanu kezdte meg a hatodik percben, aki Reisz remek szólója után mattolta Arany Gergelyt (1–0). A harmad utolsó percében újra villant a kék-fehér hazai csapat, remek korongjáratás után Péter Balázs húzta a játékszert a kapuba (2–0).

Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

A második húsz perc is Sportklub-találattal indult, a 25. minutumban Rokaly Szilárd lőtt hatalmas gólt a felső sarokba (3–0). Mindeközben Adorján remek védésekkel tartotta az előnyt, és ahogy telt az idő, egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a Ferencvárosban nincs elég erő a mérkőzés szorosabbá tételéhez.

Csendesen indult a záróharmad, majd hasonló módon is folytatódott. Két perccel a vége előtt David Levin üres kapus találattal állította be a végeredményt. A párharc állása: 2–1 a Sportklub javára, folytatás szerdán újra a Vákár Lajos Műjégpályán.

Erste Liga, play-off, elődöntő 3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – FTC-Telekom 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Gólszerzők: Casaneanu Eduard (6.), Péter Balázs (19.), Rokaly Szilárd (25.), David Levin (57.)
Kapura lövések száma: 29–27
Kiállításpercek: 4, ill. 2 perc

Szintén 1–1-es állásról folytatódott a Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Korona párharca. Az első két, Cenk alatt megvívott ütközet után Gyergyószenmiklóson találkoztak a felek. A vendégek a 12. percben, emberelőnyben szerezték meg a vezetést, majd a gól nélküli második húsz perc után az 50. percben is eredményesek voltak. A GYHK-nak nem volt válasza, így 2–1-es hátrányból várja az elődöntő negyedik, szerdai összecsapását, amelyet szintén Gyergyószentmiklóson játszanak.

Erste Liga, play-off, elődöntő 3. mérkőzés
Gyergyói Hoki Klub – Brassói Corona 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)
Gyergyószentmiklós
Gólszerzők: Kóger Dániel (12.), Sills Conor Sullivan (50.)
Kapura lövések száma: 27ؘ–26
Kiállításpercek: 10, ill. 14 perc

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?