Hokibajnokká koronázták a gyergyói „rókalányokat” – kiütéssel nyerték a csíkiak elleni döntőt

Mindössze egyetlen harmadig hozott kiegyenlített küzdelmet a román női jégkorongbajnokság döntője. Az egyik fél második győzelméig tartó fináléban a Gyergyói Fox Hockey csapata otthon és idegenben is magabiztos különbséggel múlta felül a Csíkszeredai Sportklubot, elhódítva ezzel a trófeát.

Többnapos fináléjához érkezett a román női jégkorongbajnokság, amelyben a Gyergyószentmiklósi Fox Hockey csapta és a Csíkszeredai Sportklub küzdött meg egymással. A kiírás szerint a finálé az egyik fél második győzelméig tartott. Pénteken és szombaton tehát mindkét városban összemérték erejüket a gyergyóiak és a csíkszeredaiak.

Megnyerték a bajnokságot | Fotó: Gyergyói Fox Hockey/Facebook

Az első, gyergyószentmiklósi mérkőzés első fele szoros játékot hozott, több mint fél óráig egyetlen gól sem született. Végül a hazai pályán játszó rókalányok tudták megtörni a jeget, Bende Júlia révén szereztek vezetést. Rögtön a gólt követően Szekeres Edit tudta növelni az előnyt, így a második harmadot már 2–0-s eredménnyel zárta a Fox.

Vitos Anna révén még szépített később a Sportklub, gyergyói részről viszont további két találat érkezett így a találkozót 4–1-re tudták megnyerni a hazaiak. Szombaton a csíkiakon volt a teher, hogy megnyerjék hazai meccsüket, ellenkező esetben elveszítik a bajnoki címet.

A második találkozó sokkal nagyobb gyergyói dominanciával indult, mint az első. Ennél az állásnál egyértelműnek tűnt a helyzet, kevés esély volt a fordításra. Már a második harmad elején érződött a játékon, hogy minden egyes eltelt perc a vendégek végső sikerét hozza közelebb. Ennek ellenére nem húzták az időt a rókalányok, negyedik góljukkal lezártak minden kérdést.

Innentől kezdve már inkább csak folydogált a mérkőzés, a Sportklub játékában nem igazán volt benne a szépítés sem. A rókalányok a harmadik harmadban is hálóba tudtak találni egyszer, tovább növelve ezzel az egyébként is komoly különbséget. Nem történt újabb fontos esemény a meccs végéig, a gyergyóiak tehát hazai győzelmük után Csíkszeredában 5–0-ra ütötték ki a Csíkszeredát, megszerezve ezzel a bajnoki címet.

Ezt követően önfeledt ünneplés következett a jégcsarnokban, ugyanis sok szurkoló kísérte el a csapatot a döntő második mérkőzésére is. Bár a finálé előtt sokan kiegyenlített játékra és szoros küzdelemre tippeltek volna, a Fox Hockey csapata egyértelműen jobb tudott lenni ellenfelénél mindkét mérkőzésen, megérdemelten hódította el tehát a bajnoki trófeát.

A döntő mérkőzései:

Gyergyói Fox Hockey – Csíkszeredai Sportklub 4–1 ( 0–0, 2–0, 2–1)

Gólszerzők: Bende Júlia (2), Szekeres Edit, Bálint Regina, illetve Vitos Anna

Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Fox Hockey 0–5 ( 0–3, 0–1, 0–1)

Gólszerzők: Szekeres Edit (3), Bende Júlia, Ioana Barbul

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?