Hétmillióért vinné a Parma Daniel Birligeát?

Fotó: Riti József Attila/archívEgy, összegében sokkoló ajánlat híre járta be kedden a román sportsajtót: az olasz másodosztályban (Serie B) vitézkedő, jobb időket is megélt AC Parma alakulata kész lenne 7 millió eurót áldozni Daniel Bîrligea, a Kolozsvári CFR 23 éves csatáráért. Még sokkolóbb, hogy a fellegvári csapat vezetősége hezitált.

Van viszont egy csavar. A Parma első fázisban 1 millió euróért csak kölcsön venné egy évre Birligeát, a többi 6 millió eurót pedig végleges átigazolási záradék formájában beépítenék az üzletbe. Ezt azt jelentené, hogy amennyiben a román csatár nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor már egy szezon után visszaküldhetik a Fellegvárra.

Megszólalt az ügyben, Ioan Varga, a Kolozsvári CFR többségi tulajdonosa, aki elismerte, hogy befutott a klubhoz egy ajánlat, de jelenlegi formájában nem hajlandóak elfogadni.  „Igen, igaz, hogy van egy ajánlatunk Olaszországból a Bîrligea számára, a csapat nevét nem mondhatom meg, mert nem lenne fair. Amit viszont elmondhatok, hogy az olaszok által felvázolt konstrukció nem előnyös számunkra. Leülünk tárgyalni, lássuk, hogy közös nevezőre sikerül-e jutnunk” – mondta Varga Digi Sportnak.

A 7 millió eurós ajánlat azért is tűnik álomszerűnek, mert a Transfermarkt szakportál tízszer kisebb összegre, 700 ezer euróra taksálja a vasutas csatárt. A 23 éves játékos az elmúlt szezon elején sérülésekkel küszködött, de felépülése után a csapat egyik legjobbjaként zárta az idényt.

Kapcsolódók

Kimaradt?