Andrea Mandorlini a Kolozsvári CFR új edzője

Hivatalos honlapján jelentette be a Kolozsvári CFR, hogy a következő szezonban Andrea Mandorlini lesz a fellegvári csapat edzője. Az olasz tréner a Dél-Koreába távozott Dan Petrescut váltja a nyolcszoros bajnok kispadján.

Andrea Mandorlini 13 év után tért vissza a Kolozsvári CFR-hez. Először 2009 őszén érkezett a Fellegvárra, ahol három serleget – Liga 1-es bajnoki cím, Román Kupa és Román Szuperkupa – is elhódított a csapattal. Egy gyengébb szezonkezdés után 2010 őszén, közvetlenül a Bajnokok Ligája csoportkörének kezdete előtt kirúgták, és Sorin Cârțu váltotta. Az olasz keze alatt 35 mérkőzést játszott a CFR, mérlege 17 győzelem, 10 döntetlen, 8 vereség.

Andrea Mandorlini most Dan Petrescu helyére került, aki a SuperLiga 2022/2023-as szezonjának végén közös megegyezéssel távozott a CFR-től. A vasutas gárda zsinórban öt bajnoki cím után idén „csak” a 3. helyen zárta a bajnokságot, amelynek végén kvalifikálta magát a Konferencia Ligába.

A 62 éves olasz tréner a Kolozsvári CFR-től való távozása után öt évig, 2010-2015 között a Hellas Verona edzőjeként dolgozott. Nevéhez fűződik a csapat nagy menetelése a Serie C-ből a Serie A-ba. 2015 után viszont sovány esztendők köszöntöttek be Mandorlini háza táján, az elmúlt 8 év alatt többnyire a pálya szélén állt, összesítve csupán 3 évig állt valamilyen csapat alkalmazásában. 2018-ban a Serie B-ben szereplő Cremonesénél mindössze 7 hónapig bírta, majd a Serie C-s Padova (2020. január - 2021. július) és Mantova (február - 2023. június) edzője volt. Ez utóbbi csapattal nyáron kiesett a Serie D-be.

Kapcsolódók

Kimaradt?