Őrült meccsen harcolta ki a Konferencia Ligában való indulás jogát a Kolozsvári CFR

Rendkívül feszült mérkőzésen, hosszabbításban lőtt góllal győzte le a Kolozsvári CFR csütörtök este 1-0-ra a FCU Craiovát a Konferencia Ligában való indulásért rendezett összecsapáson. Az oltyánok két játékost is kiállított Kovács István játékvezető.

Több mint 11 ezren látogattak ki csütörtök este a fellegvári Constantin Rădulescu Stadionba, hogy kiszurkolják kedvenceiknek, a Kolozsvári CFR-nek a Konferencia Ligában(KL) való indulás jogát a FCU Craiova ellen.

Mint arról beszámoltunk, a román SuperLiga nagyon bonyolult lebonyolítási rendszere szerint az utolsó kiadandó helyért ki ki mérkőzést rendeznek egy felsőházi és egy alsóházi csapat között. A Kolozsvári CFR dobogó legalsó fokán zárta a bajnokságot és a KL-osztályozón az alsóházi osztályozót megnyerő FCU Craiovát fogadta.

A hosszú szezon és a tét rányomta a bélyegét a mérkőzés minőségére, Dan Petrescu csapata a maga „utilitarista” módján ment előre, darált, de a támadó harmadban hiányoztak azok a passzok, amelyek meg tudták volna bontani az oltyánok védelmét. Az első félidő végén a vendégek büntetőt kértek Cristian Manea megmozdulásávál, de sem a mérkőzést vezető Kovács István, sem pedig a VAR-szobában ülők nem értettek egyet igényükkel.

A CFR az 56. percben Daniel Bîrligea fejesénél állt a legközelebb a gólszerzéshez. Az indulatok a 67. percben fokozódtak, amikor Kovács a második sárgalapját is kiosztotta Bauzának, így a FCU emberhátrányban játszotta le a rendes játékidőbő hátramaradó 25 percet.

Mivel gól nem esett, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítást. A 97. minutumban aztán Denis Kolinger bebólintotta a CFR vezető gólját.

De a történet itt nem ért véget. Pár perccel később Adrian Mititelu csapata tovább fogyatkozott, amikor Jeremy Huyghebaert belépőjénél a VAR-szobából érkező jelzést követően a játékvezető az eredetileg megítélt sárga lapot pirosra változtatta.

A FCU szakmai stábja és a tribünben levő adimisztratív vezetése „megőrült”, egy adott pillanatban le akarták hívni a pályáról a játékosokat, a mérkőzés több mint két percig állt, míg végül mégis úgy döntöttek, hogy nem vonulnak le.

A CFR 1-0-s győzelmével megváltotta indulási jogát a Konferencia Liga selejtezőjében. A vasutasok – hasonlóképpen a FCSB-hez és a Sepsi OSK-hoz - a sorozat 2. selejtezőkörében kapcsolódnak be a küzdelmekbe, viszont az elmúlt években gyűjtött koefficienspontjaiknak köszönhetően a végig kiemeltek lesznek.

SuperLiga, osztályozó a Konferencia Liga indulásért
Kolozsvári CFR – FCU Craiova 0-0, hosszabbítás után 1-0
Gólszerző: Kolinger
Kiállítva: Bauza és Huyghebaert

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?