Erdélyi futsalosok és vízilabdázók is sikert arattak a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Rekordszámú sportágban mérhették össze erejüket anyaországi és külhoni diáksportolók a 15. kiadásához érkezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) multisport rendezvényen.

Közel ötven egyetem sportolói mérhették össze erejüket a hétévégén lezajlott Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. Anyaországi intézmények mellett ismét részt vehettek erdélyi, kárpátaljai, vajdasági és felvidéki egyetem diákjai is a Ludovikán tartott rendezvényen.

A jubileumi 15. kiadásához érkező multisport eseményen minden korábbinál szélesebb volt a kínálat, ami a sportágakat illeti. Az egyetemisták népszerű csapatsportok mellett többek között asztaliteniszben, sakkban és futásban is összemérhették erejüket. Összesen közel 1900-an vettek részt a rendezvény valamelyik tornáján.

Fotók: szervezők

Erdélyi vonatkozás szempontjából érdemes kiemelni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csapatának futsalban (teremlabdarúgás) elért sikerét. Alumni futsalban a marosvásárhelyi Tragumúrák csapata bizonyult a legjobbnak. Idén rendeztek először vízilabdatornát a kupán, amelyet a Nagyváradi Egyetem fiataljai tudtak megnyerni, gyarapítva ezzel az erdélyi eredményeket.

Az esemény szervezői idén is szerveztek jótékonysági adománygyűjtést. A részvevő csapatoktól és az Országgyűlés Hivatalátók kapott támogatásból az Ukrajnában lévő Karácsfalva Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumának diákjait segítik, egyebek mellett sportszerekkel is.

Idén rekordmennyiségű nevezés érkezett a KEK Run elnevezésű futóversenyre is, közel 500 fiatal vett részt rajta. A záróceremónián a sportesemény egyik alapítója, Simon Gábor hangsúlyozta, az eddigi legjobb és legnagyobb szabású KEK-et sikerült megszervezniük. Öröm volt számára sok száz sportolót látni a sportcsarnokokban, uszodákban és a futópályákon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?