Tízen pályáztak a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára

Hétfőig lehetett benyújtani a pályázatokat a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára. A megadott határidőig tíz pályázat érkezett be, melyeket legkésőbb március 5-ig bírálnak el.

Tavaly novemberben Csák János kulturális és innovációs miniszter menesztette L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum éléről. Azóta Hammerstein Judit irányítja az intézményt megbízott főigazgatóként, ám januárban már ki is írták a munkakör ellátásáról szóló pályázatot. A határidő hétfőn járt le, a Magyar Nemzet közleménye szerint pedig tíz pályázat érkezett be, melyeket legkésőbb március 5-ig el is bírálnak.

Ahogy azt korábban megírtuk, november elején Csák János magyarországi kulturális és innovációs miniszter azonnali hatállyal elbocsátotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. Erre azért kerülhetett sor, mert a múzeumban megrendezett World Press Photo kiállításra a tiltás ellenére is bemehettek kiskorúak. A Mi Hazánk kezdeményezésére a 18 éven aluliakat kitiltották a Nemzeti Múzeum 2023-as Nemzetközi Sajtófotó Kiállításáról, mondván, hogy annak LMBTQ+ tartalma sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt. Aztán kiderült, hogy az L. Simon László vezette múzeum nem tudja végrehajtani Csák János kulturális és innovációs miniszter felszólítását, a tiltó táblák ellenére ugyanis a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt.

(Nyitókép: Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?