Új járatokat indít a Wizz Air Romániából Budapestre – Brassóból heti hármat

A Wizz Air két új útvonallal bővíti hálózatát Bukarestből és Brassóból Budapestre, valamint bejelentette, hogy járatokat indít Salzburgba és Lipcsébe is.

Júniustól a fapados társaság járata naponta közlekedik Bukarestből Budapestre, így amint írják „az utasok számára zökkenőmentes összeköttetést biztosítanak a két dinamikusan fejlődő város között”.
Emellett a Brassóból utazók a hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – közlekedő budapesti járatokat vehetik igénybe.Fotó: Wizz Air
Ezzel egyidejűleg a Wizz Air április 1-jén útvonalat indít Bukarestből Salzburgba, június 20-án pedig Lipcsébe, számol be a Brașov.net.

Valeria Bragarenco, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Örömmel jelentünk be két újabb útvonalat Romániából a magyar fővárosba, Budapestre. Ezekkel a bővítésekkel megerősítjük a romániai ügyfeleink iránti elkötelezettségünket azzal, hogy még több megfizethető utazási lehetőséget kínálunk számukra. A Wizz Air továbbra is elkötelezett a hálózatának bővítése és a kényelmes, olcsó utazási lehetőségek biztosítása mellett romániai utasai számára.".
A Reuters által nemrég megkérdezett befektetők szerint az amerikai és európai légitársaságok jó része a jegyárak emelésével próbálja majd növelni idei nyereségét.

A nagyobb légitársaságok igyekeznek több járatot bevezetni, hogy kielégítsék a keresletet, de nehézségekkel küzdenek, mert késik a nagy gyártók, az Airbus és a Boeing új repülőgépeinek leszállítása, valamint az RTX hajtóműveket használó repülőgépek földreállítása. Az új repülőgépek korlátozott szállítása magasan tartja a repülőjegyárakat, ami lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy áthárítsák a magas üzemanyag-, munka- és karbantartási költségeket.

A Nemzetközi Légifuvarozók Szövetségének (IATA) adatai szerint ez tavaly 6,2 százalékranövelte az egy utasra számolt átlagos árbevételt, vagyis a hozamot, ami a negyedik egymást követő évben jelent növekedést. 2024-ben a hozamok várhatóan tovább emelkednek, bár az IATA előrejelzése szerint lassabb ütemben, mintegy 1,8 százalékkal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?